ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η απάντηση της Τεχεράνης σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα είναι πάντα αρνητική

2722757


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 09:15

Το Ιράν θα απαντάει πάντα αρνητικά σε οποιαδήποτε πρόταση διμερών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ποτέ για να έχουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και έχουν υπάρξει αρκετές προσφορές για συνομιλίες, αλλά η απάντησή μας θα είναι πάντα αρνητική» δήλωσε ο Ροχανί σε ανοιχτή συνεδρίαση του κοινοβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από τον ιρανικό κρατικό ραδιοσταθμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν και ασκεί τη «μέγιστη πίεση» στο Ιράν, πρότεινε να συναντηθεί με τους ηγέτες του και να έχει διμερείς συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις μαζί τους για να τερματιστεί η διαμάχη ανάμεσα στις χώρες τους.

Τον περασμένο μήνα, ο Ροχανί δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα έχει συνομιλίες με τις ΗΠΑ έως ότου η Ουάσινγκτον άρει όλες τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει εκ νέου στην Τεχεράνη μετά την αποχώρησή της πέρυσι από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το 2015.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υπογράψει την συμφωνία αγωνίζονται να αμβλύνουν την όλο και μεγαλύτερη διαμάχη ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ και να σώσουν την συμφωνία θωρακίζοντας την οικονομία της Τεχεράνης από τις κυρώσεις.

Το Ιράν έχει ζητήσει από τις χώρες αυτές να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 09:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!