ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαίνια της έκθεσης «Τα Καΐκια που Πληγώναμε» στο Μουσείο Βακράτσα Σκοπέλου

Έκθεση Βακράτσα 2 1024x480
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Τα Καΐκια που Πληγώναμε»,  θα πραγματοποιηθούν στην Σκόπελο, στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 στο Μουσείο Βακράτσα.

Η ζωή στην Σκόπελο για πολλά χρόνια ήταν συνυφασμένη με την ναυτιλία και την θάλασσα. Οι μικρογραφίες καραβιών και η αναπαράσταση του ταρσανά στο λαογραφικό Μουσείο Βακράτσα στην Σκόπελο, προβάλλουν την τοπική ναυτική παράδοση του νησιού και σκιαγραφούν την εικόνα του τα τελευταία 200 χρόνια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ανοιχτή εικαστική πλατφόρμα Ορίζοντας Γεγονότων με πνεύμα ευθύνης και μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις στον Πειραιά, την Καβάλα, την Ιερισσό, τον Βόλο, το Παλαιό Φάληρο, το Πάρκο Τρίτση, το Ναύπλιο, τη Μήλο και τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, επισκέπτεται τις Σποράδες με τη μακραίωνη ναυτική ιστορία.

Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Σκοπέλου και την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου και του εικαστικού Τζίμη Ευθυμίου, κλείνει ένας χρόνος εικαστικής πορείας στην κατάφυτη Σκόπελο με τα ιστορικά καρνάγια.

Πρόκειται για μια έκθεση ενεργοποίησης, ευαισθητοποίησης και διάσωσης των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών και της μικροναυπηγικής τέχνης, που πραγματοποιείται στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας παράδοση και μέσα από αυτήν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν έργα σημαντικών καλλιτεχνών.

error: Content is protected !!