Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ από Βόλο: Φλέγον θέμα για το Δημόσιο ο 13ος και 14ος μισθός

παϊδας αντίγραφο 1024x480
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης αναφέρθηκε σήμερα από το Βόλο ο  πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, στο πλαίσιο περιοδειών ενημέρωσης σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, ενόψει της ΔΕΘ και της συγκέντρωσης που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις έξι το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.  Το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ θα μισθώσει λεωφορείο (ή λεωφορεία ανάλογα με τη συμμετοχή) που θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου.

Ο κ. Πάιδας επισήμανε ότι σε συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ με το νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο όπου συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός δεν έλαβε καμία δέσμευση, απλά ανανέωσε το ραντεβού μετά από ένα μήνα για να υπάρξει χρόνος συνεννόησης και με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Το φλέγον θέμα για τους δημοσίους υπαλλήλους  είναι ο 13ος και 14ος μισθός, που χάθηκε σε μια νύχτα ενώ πολιτική χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ που νομιμοποίησε την περικοπή. Όπως είπε, οι συνδικαλιστές ζητούν επανατοποθέτηση του 13ου και 14ου μισθού και προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούν.

Επιπλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου που διαχωρίζει παλιούς και νέους συνταξιούχους με μείωση συντάξεων 30% όσων συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.  Σύμφωνα με τον Γ. Πάιδα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για τα όρια συνταξιοδότησης ειδικών ομάδων εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, όπως νοσηλευτές, νηπιαγωγοί, εργαζόμενους στην Καθαριότητα κ. ά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του δημοσίου, θυμίζοντας ότι στα εννέα μνημονιακά χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 22%, δηλαδή κατά 127.000 άτομα, με αποτέλεσμα νευραλγικοί τομείς της δημόσιας διοίκησης, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η ασφάλεια, οι ΟΤΑ κ.α. να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

Τέλος, για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, είπε πως αίτημα της ΑΔΕΔΥ είναι να παραμείνουν ως έχουν, να δοθούν και σε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, να υπάρξει ειδική μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό για όσους τα παίρνουν και τέλος να επεκταθούν και σε άλλες ειδικότητες.

 

πηγη

error: Content is protected !!