Ζέττα Μακρή: Οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν ελέγχους και να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία για την αερορύπανση

IMG 0178
milonas 728x90 1
728x110

Γνωστοποίηση όλων των επιστημονικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν τη ρύπανση του αέρα και αυστηρή τιμωρία, εφ’ όσον προκύπτει κάτι τέτοιο, του ρυπαντή, ζήτησε η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, τόνισε ότι οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν να διενεργήσουν ελέγχους και να κοινοποιήσουν στην τοπική κοινωνία τα πορίσματά τους, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Η βουλευτής αναφερθείσα στην αναστάτωση που επικρατεί στην πόλη του Βόλου από την έντονη δυσοσμία ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, αλλά και στην απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να απευθυνθεί ακόμη και στη Δικαιοσύνη, σημείωσε ότι οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν να δώσουν εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να διερευνήσουν το θέμα και στην συνέχεια να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία. «Τα επιστημονικά δεδομένα πρέπει να είναι γνωστά και σε εμάς, πρέπει να μας αξιοποιήσουν οι τοπικοί φορείς» συμπλήρωσε με νόημα η κ. Μακρή, λέγοντας ευθέως ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια να κοινοποιήσει τα οποία αποτελέσματα των ελέγχων.

Η ίδια διαβεβαίωσε πως αμέσως μόλις λάβει τα αποτελέσματα θα απευθυνθεί στον αρμόδιο Υπουργό και θα ζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ τόνισε ότι είναι υπέρ της αυστηρής τιμωρίας όσων διαπιστωθεί με στοιχεία ότι παραβιάζουν την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Πάντως, η κ. Ζέττα Μακρή, σημείωσε ότι δεν μπορεί να κατηγορούνται επιχειρήσεις και βιομηχανίες χωρίς τα σχετικά στοιχεία, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «όσο κακό είναι να αδιαφορεί κανείς για την υγεία των πολιτών, άλλο τόσο κακό είναι να κατηγορεί τους άλλους χωρίς στοιχεία».

error: Content is protected !!