Όταν αποσφραγισθούν, πολλοί θα ενοχοποιηθούν

1567671313 430 image
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 10:25

KENT728X100 1

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Επστάιν και όπως υποστηρίζουν τα διεθνή Μέσα, τα μυστικά αρχεία του δικαστηρίου που πρόκειται να αποσφραγιστούν τις προσεχείς εβδομάδες θα μπορούσαν να εμπλέξουν «εκατοντάδες».  Οι περιγραφές αναφέρονται σε δίκτυο σωματεμπόρων στο οποίο συμμετέχουν ανήλικα κορίτσια που διηύθυνε ο αείμνηστος Jeffrey Epstein, με φιλικές σχέσεις με πολλούς πλούσιους και ισχυρούς άνδρες.

Οι κατηγορίες εναντίον του Επστάιν

Ο Επστάιν κατηγορήθηκε για εμπορία σεξ και συνωμοσία τον Ιούλιο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος και του απαγορεύθηκε να καταβάλει εγγύηση για την αποφυλάκισή του μετά τη σύλληψη, αλλά τον Αύγουστο πέθανε (χαρακτηρίσθηκε αυτοκτονία) στο κελί του, αφήνοντας πίσω του ένα πλέγμα αναπάντητων ερωτήσεων και παρατεταμένων μυστηρίων.

Σε ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη την Τετάρτη για την αποσφράγιση των αρχείων ένας δικηγόρος πρώην φίλης του Epstein, της Ghislaine Maxwell, έδωσε μια «γαργαλιστική» περιγραφή των εγγράφων.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν «εκατοντάδες σελίδες ανακριτικών αναφορών που κατονομάζουν εκατοντάδες ανθρώπους» δήλωσε ο δικηγόρος, Jeffrey Pagliuca.

Αλλά υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να εμπλακούν.

Τα νέα έγγραφα είναι μέρος μηνυτήριας αναφοράς του 2015 που κατατέθηκε από την κατήγορο του Epstein, Virginia Giuffre (ή Roberts), που κατηγόρησε και την Maxwell για δυσφήμηση επειδή την αποκάλεσε ψεύτρα σε δημόσιο φόρουμ, το οποίο λέει ότι προκάλεσε «δημόσια γελοιοποίηση, περιφρόνηση και ντροπή».

Όσοι κατηγορούν τον Επστάιν

Οι κατήγοροι του Epstein λένε ότι πλειοψηφία πλούσιων και ισχυρών μορφών εμπλέκεται στο υποτιθέμενο σεξουαλικό του δίκτυο με ανήλικες, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Ανδρέα του Ηνωμένου Βασιλείου, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Glenn Dubin, του πρώην κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον και του καθηγητή του δικαίου του Χάρβαρντ, Άλαν Ντοσοσοβίτ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον έχει επίσης εξεταστεί μετά την αποκάλυψή του ότι πραγματοποίησε ταξίδια στο εξωτερικό με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Epstein, που ονομάστηκε «Lolita Express».

Ολοκληρώνοντας την ακρόαση της Τετάρτης, ο Αμερικανός δικαστής της επαρχίας Loretta Preska δήλωσε ότι οι δικηγόροι είχαν τώρα δύο εβδομάδες για να καθορίσουν τον τρόπο ταξινόμησης των πολλών σελίδων εγγράφων και μια άλλη εβδομάδα για να συμφωνήσουν ποια αρχεία θα δημοσιοποιηθούν πρώτα.

Ο πρίγκιπας ‘Αντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου, που έχει διαμείνει στην εμβληματική πολυτελή κατοικία του φίλου του Epstein, αναγκάζει το παλάτι να προβεί σε έλεγχο…

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι αναγκασμένος να μην πάει στις ΗΠΑ όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία, επειδή έχει εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση».

Σύντομο, θολό βίντεο που κυκλοφόρησε που δείχνει τον Δούκα της Υόρκης να χαριεντίζεται με νεαρή γυναίκα στο σπίτι του Jeffery Epstein στη Νέα Υόρκη και έχει προκαλέσει αναστάτωση, αναγκάζοντας το παλάτι να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο.

Rt.com –BBC

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!