Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

2724458
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 11:31

KENT728X100 1

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έπληξε νωρίτερα σήμερα μια οχηματοπομπή ξένων δυνάμεων στο κέντρο της Καμπούλ και που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 25.

Ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ είπε ότι από την επίθεση καταστράφηκαν τρία οχήματα και σκοτώθηκαν 12 ξένοι και 8 μέλη των αφγανικών δυνάμεων, αλλά η αφγανική κυβέρνηση διέψευσε αυτόν τον απολογισμό.

«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι κανένας ξένος δεν σκοτώθηκε κατά την επίθεση», δήλωσε ένα ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa), στόχος ήταν ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας κοντά στο αρχηγείο της Αποστολής Αποφασιστικής Υποστήριξης του ΝΑΤΟ, πληροφορία που επιβεβαίωσε και ένας εκπρόσωπος της αφγανικής υπηρεσίας κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τον Μουτζάχιντ, όμως, στόχος ήταν οι εγκαταστάσεις της αφγανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, αλλά η βόμβα εξερράγη όταν περνούσε από το σημείο η οχηματοπομπή.

Η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά μίνιμπας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι, όπως μετέδωσε το dpa. Ωστόσο, το Reuters κάνει λόγο για επίθεση καμικάζι.

Στην περιοχή βρίσκονται διπλωματικά γραφεία, περιλαμβανομένης της αμερικανικής πρεσβείας.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα αφού η κυβέρνηση του προέδρου του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για το περιεχόμενο της καταρχήν συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους Ταλιμπάν, σημειώνοντας ότι «ανησυχεί» έντονα και ζητεί διευκρινίσεις για τους «κινδύνους» που ενέχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 11:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!