Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

2724978
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, 06:47

Καλπάζουσα πορεία ακολουθεί ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς. 

Συνολικά από την αρχή του καλοκαιριού στην περιοχή έχουν καταγραφεί 32 κρούσματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr, με τον ιό αντί να υποχωρεί να επεκτείνεται συνεχώς. Αν και ο Δήμος Τοπείρου διατηρούσε την πρωτιά μέχρι πρότινος, πλέον τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Αβδήρων όπου καταγράφονται 13 κρούσματα. Εξ’ αυτών τα 8 αφορούν ασθενείς που παρουσίασαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή πιο σοβαρά περιστατικά. Ακολουθεί ο Δήμος Τοπείρου με 12 κρούσματα, 7 εκ των οποίων ιδιαίτερα σοβαρά, και ο Δήμος Ξάνθης με 7 κρούσματα.

Η Ξάνθη διατηρεί αρνητική πρωτιά στη χώρα, ενώ στην περιοχή ηλικιωμένοι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον ιό έχασαν την μάχη με τη ζωή και συμπεριλαμβάνονται στα 15 πανελλαδικά θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μια εβδομάδα τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ξάνθη ανέρχονταν σε 28.

«Θερίζει» ο ιός στη Θράκη! 

Συνολικά στη Θράκη 42 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέχρι στιγμής, με την Ξάνθη να διατηρεί την αρνητική πρωτιά. Ακολουθεί η Κομοτηνή με 7 κρούσματα και ο Έβρος με 3 κρούσματα.

Στη γειτονική Καβάλα, ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει χτυπήσει 30 άτομα ενώ 1 κρούσμα καταγράφεται και στη Δράμα. Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ 73 άτομα έχουν προσβληθεί φέτος από τον ιό ενώ αρκετοί φαίνεται πως έχουν χάσει και τη ζωή τους.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, 06:48

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!