Επιτυχημένη δοκιμή του πρώτου τουρκικής κατασκευής πυραύλου κρουζ

2725801
milonas 728x90 1
728x110 2


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, 10:55

Η Τουρκία διεξήγαγε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή πυραύλου “κρουζ” εγχώριας παραγωγής, εξοπλισμένου με εκρηκτική κεφαλή που μπορεί να διατρήσει καταφύγιο κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, ανέφερε σε μήνυμα του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ.

Σύμφωνα με τη Υenisafak, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ο πύραυλος που ονομάζεται SOM-B2 αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης, του Τουρκικού Επιστημονικού και Τεχνολογικού Συμβουλίου της Τουρκίας. Μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη επιστημών και τεχνολογιών στην Τουρκία.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Βαράνκ δημοσίευσε και βίντεο που δείχνει τον πύραυλο να χτυπά με επιτυχία τον στόχο του- ένα τσιμεντένιο καταφύγιο.

“Ο SOM-B2 έπληξε με επιτυχία τον στόχο του στο πρώτο του τεστ”, ανέφερε σε δικό του μήνυμα ο Ισμαίλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, συμπληρώνοντας ότι ο πύραυλος ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη του καθώς και τις επίγειες και ιπτάμενες δοκιμές του.

Ο SOM-B2 είναι ένας πύραυλος εφοδιασμένος με μηχανή τούρμποτζετ και είναι σχεδιασμένος για να προσβάλει στόχους με ισχυρή οχύρωση. Το βεληνεκές του φτάνει ή και ξεπερνά τα 250 χιλιόμετρα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, 10:55

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!