Απώλεια πολεμικού υλικού στη Λέρο

2727396
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 12:31

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και η Aντιτρομοκρατική της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποκάλυψη από το γενικό επιτελείο ναυτικού πως στη βάση τους στη Λέρο αποκαλύφθηκε απώλεια πολεμικού υλικού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για την απώλεια δύο αντιαρματικών οπλοβομβίδων, χειροβομβίδων και βραδύκαυστων φιτιλιών.

Η απώλεια υλικού πιστοποιήθηκε κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής αποθήκης της μονάδας. Έπειτα από την πρώτη εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στο Πολεμικό Ναυτικό ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο συγκεκριμένος χώρος εντός της βάσης στη Λέρο φυλάσσεται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τα οποία δεν είχαν παραβιαστεί. Δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης γύρω και μέσα στην αποθήκη και άρα σύμφωνα με την Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία η λύση του μυστηρίου βρίσκεται εντός της μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού.

Όμως τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής διατηρούν βάσιμες επιφυλάξεις για το εάν όντως υπάρχει απώλεια ή εάν πρόκειται για λογιστικό λάθος. Κατά την έρευνα έγινε αντιληπτό πως όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν είναι πιθανόν να πραγματοποιήθηκαν μεταφορές πολεμικού υλικού που να μην είναι καταγεγραμμένες ή ακόμη χειρότερα να έχουν γίνει λανθασμένες εγγραφές.   

Διεξάγεται αναλυτική καταμέτρηση και βεβαίως εξετάζονται όλοι οι υπεύθυνοι πρώην και νυν προκειμένου να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα. Εάν πρόκειται για λάθος που δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο στις αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πάρει χρόνο για να εξακριβωθεί αφού πρέπει η καταμέτρηση να πάει μακριά στο παρελθόν. Ως γνωστόν η εκάστοτε έλεγχοι γίνονται σποραδικά και όχι τακτικά και συνήθως μόνο κατά την παράδοση παραλαβή της αποθήκης.

   


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 12:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!