ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εάν εκλεγώ το Ισραήλ θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη

2727658
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 18:47

Λίγο μετα τις 18.00 (Ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργος του Ισραήλ Μπετζαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σε δραματικούς τόνους πως εάν εκλεγει στην αναμέτρηση της 17ης Σεπτεμβρίου το Ισραήλ θα προσαρτίσει την αμβιδουτνη περιοχη της Κοιλαδας του Ιορδάμνη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε πως για το θέμα αυτό έλαβε την στήριξη των ΗΠΑ.

Η επίσημη αυτή ανακοίνωση αναμενόταν στις 17.00 αλλά για κάπιο λόγο ακυρώθηκε. Εξάλου ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο ότι στη 1.30 pm ανατολική ώρα Αμερικής, ο Πομπέο θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Προηγουμένως ο Μπετζαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει πως την Πέμπτη που μας έρχεται θα μεταβεί στο Σότσι προκειμένου να συνατηθεί με τον Βλαντίμιρ Πουτιν.

Η προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη είναι το κομμάτι κατά μήλος της γραμμής που χωρίζει το Ισραήλ από την Ιορδανία και αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή εντός της λεγόμενης Δυτική όχθης αποτελεί πάγιο αίτημα, προσδοκία και προτεραιότητα σχεδόν όλων των κυβερνήσεων του Ισραήλ και πάντως ήταν και είναι στόχος του κόμματος του Νετανιάχου αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης. Είναι πρωφανές πως η προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη εάν αυτή πραγματοποιηθεί, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, τόσο όσον αφορά τους Παλαιστινίους όσο και στη σχέση του Ισραήλ με την Ιορδαρνία. Είναι επίσης πρωφανές πως ο Νετανιαχου χρησιμοποιεί το θέμα της προσάρτησης στο κράτος του Ισραήλ, ως όπλο στην προεκλογική του εκστρατεία, αφού μετά τις πρόσφατες εκλογές στις οποίες δεν αναδείχθηκε κυβέρνηση, οι Ισραηλινοί καλούνται να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες στις 17 Σεπτεμβίου. 

Πηγή: HAAR


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 18:47

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!