Ξεκίνησε η πέμπτη φάση αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας (φωτο)

arxaio1 arxaio 780x405
milonas 728x120

Η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας με χρηματοδότηση 3,4 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου μήνα, από τις 13 Αυγούστου και θα διαρκέσει 4 χρόνια.

Πρόκειται για την πέμπτη φάση των εργασιών που οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη αποκατάσταση του εμβληματικού πολιτιστικού μνημείου της πόλης και την απόδοσή τους σ’ όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Ξεκίνησε η πέμπτη φάση αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας (φωτο)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Σκοπός του προτεινόμενου σε αυτήν την Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 έργου, είναι η περαιτέρω αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του κυρίως θεάτρου. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην άρση της επικινδυνότητας στην περιοχή των κάτω σειρών με την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από λιθοδομή.
Επίσης με την επανατοποθέτηση στην περιοχή επέμβασης εδωλίων στην αρχική τους θέση, εδωλίων σε ομόλογες θέσεις καθώς και με την τοποθέτηση νέων μαρμάρινων εδωλίων αίρεται η επικινδυνότητα στην περιοχή αυτή του κοίλου λόγω της πλήρους κάλυψης των ασυνεχιών που παρουσιάζουν τα αρχιτεκτονικά μέλη. Με τις παρεμβάσεις αυτές είναι δυνατή η ασφαλής πρόσβαση και διακίνηση θεατών στο χώρο αυτό.

Ξεκίνησε η πέμπτη φάση αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!