Η Ζέττα καλεί Χατζηδάκη και Αγοραστό στη Βουλή για την αέρια ρύπανση στον Βόλο

IMG 0179 1
stergiou
fotou
728x110 3

Δεδομένου ότι το εξαιρετικά σοβαρό χρονίζον και ανεπίλυτο, μέχρι στιγμής, ζήτημα της αέριας ρύπανσης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου αλλά και η επιδείνωσή του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει την αντίδραση των κορυφαίων τοπικών επιστημονικών φορέων, η Ζέττα Μ. Μακρή, Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απέστειλε εχθές επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου ο ίδιος ή ο αρμόδιος Υφυπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου να παραστούν στην προσεχή συνεδρίαση της ως άνω Επιτροπής.  

728X100 3

Τόσο η  συμμετοχή τους, όσο και η συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κου Αγοραστού, κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής περί τυχόν ανάληψης πρωτοβουλιών ή ακόμη και τροποποιήσεων του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου ως προς τις ισχύουσες διατάξεις για την αέρια ρύπανση. 

Η θετική ανταπόκριση και η αποτελεσματική συνδρομή των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων αλλά και των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή, θα αμβλύνει τις ανησυχίες των κατοίκων, θα συμβάλει στη σωστή ενημέρωση και με τις παρεμβάσεις τους, στο βαθμό που απαιτείται, το πρόβλημα θα δρομολογηθεί προς επίλυση. 

 

Η Επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακαλώ θερμά όπως με ενημερώσετε για τη διαθεσιμότητά σας (ημερομηνία και ώρα) προκειμένου να παραστείτε στην προσεχή συνεδρίασή της το ταχύτερο δυνατό, είτε εσείς προσωπικά, είτε ο αρμόδιος Υφυπουργός μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας, οι οποίοι και έχουν γνώση του χρονίζοντος θέματος της αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. 

Η ενημέρωση των μελών της ως άνω Επιτροπής εκ μέρους σας θα αφορά στην τυχόν ανάληψη πρωτοβουλιών ή ακόμη και τροποποιήσεων του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου ως προς τις ισχύουσες διατάξεις για την αέρια ρύπανση. Για τη διενέργεια της Επιτροπής με το συγκεκριμένο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος και θα συμμετάσχει όποτε αυτή συγκληθεί. 

Όσον αφορά τον Νομό Μαγνησίας, το εξαιρετικά σοβαρό ανεπίλυτο μέχρι στιγμής ζήτημα της αέριας ρύπανσης αλλά και η επιδείνωσή του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει την αντίδραση των κορυφαίων τοπικών επιστημονικών φορέων με αποτέλεσμα τόσο το παράρτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας, ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, o Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με παρεμβάσεις και επιστολές τους προς τα αρμόδια κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά όργανα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στη δημόσια υγεία. 

Η παρουσία σας, σας διαβεβαιώ, θα αμβλύνει τις ανησυχίες των κατοίκων, θα συμβάλει στη σωστή ενημέρωση και με τις παρεμβάσεις σας, στο βαθμό που απαιτείται, το πρόβλημα θα επιλυθεί. Είμαι βέβαιη ότι αντιλαμβάνεσθε το κατεπείγον και την κρισιμότητα του ζητήματος. Το ίδιο είμαι βέβαιη για τη δική σας θετική ανταπόκριση και την αποτελεσματική σας  συνδρομή. 

Με εκτίμηση

Ζέττα Μ. Μακρή

Βουλευτής Ν. Μαγνησίας 

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών

                                                                                                                 

error: Content is protected !!