Το μήνυμα του Αλ. Μεϊκόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚ 2
milonas 728x120

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισημαίνει:

Βρισκόμαστε για ακόμη μία φορά στην αφετηρία ενός νέου σχολικού έτους, που σηματοδοτεί την εκκίνηση της προσπάθειας,  μαθητών και μαθητριών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια διαδρομή με απώτερο σκοπό την πλάτυνση των οριζόντων τους και τη θεμελίωση των βάσεων που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η προσήλωση, η μεθοδική και επίμονη προσπάθεια αποτελούν κύρια συστατικά στη συνταγή της επιτυχίας. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στον επίπονο αγώνα των μαθητών και να διασφαλίζουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις στο δρόμο τους προς την πρόοδο. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε έμπρακτα τον θεμελιώδη ρόλο της Εκπαίδευσης ως πυλώνα για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας και εργάστηκε στοχευμένα και συστηματικά για την αναβάθμιση και ενίσχυσή της ώστε κάθε χρονιά να είναι με λιγότερα προβλήματα από την προηγούμενη, για να μπορεί να επιτελείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο  ο σκοπός της που είναι η συγκρότηση ελεύθερων, δημοκρατικών και υπεύθυνων αυριανών πολιτών με την ουσιαστική εμπλοκή εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα στο σχολείο. Τα τελευταία χρόνια, η έναρξη της σχολικής χρονιάς, εύρισκε τα βιβλία στα σχολεία έγκαιρα, ενώ δίνονταν ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά εκπαιδευτικών. 

Ο φετινός επίσημος Αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, αποκτά και μια ιδιαίτερη σημασία καθώς τελείται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΚ) Βόλου, ευρέως γνωστό για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία με την ευκαιρία της απόκτησης και του σχολικού τους λεωφορείου. Όλοι γνωρίζουν τον αγώνα που έδωσε ο καθένας από τη θέση του και εγώ προσωπικά από τη δική μου, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απόκτησή του και θα πρέπει να εξάρουμε τη συγκινητική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα και την έμπρακτη συνδρομή τόσο των τοπικών φορέων όσο και των πολιτών. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα ακόμη, αποκτά ο φετινός αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού όπου φοιτούσε η αδικοχαμένη μαθήτρια από το τραγικό ατύχημα στο λούνα παρκ, τιμώντας έτσι τη μνήμη της και δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τους όρους και την ασφάλεια λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα όταν απευθύνονται σε παιδιά και νέους.  

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, να έχουν ένα αποδοτικό σχολικό έτος και Καλή Δύναμη. Τους δε μαθητές και τις μαθήτριες παροτρύνω να αγωνιστούν για την κατάκτηση της γνώσης, να συμφωνήσουν να διαφωνήσουν, να αμφισβητήσουν,  να αναπτύξουν εντέλει την ελευθερία της σκέψης τους και μέσα από τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που ενδεχομένως συναντήσουν, να ωριμάσουν, να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν να τον κάνουν καλύτερο απ’ ότι τους τον παραδίδουμε. 

Το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου είστε εσείς! Το νέο αίμα που κοχλάζει και πρωτοπορεί!
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και όλες! 

error: Content is protected !!