Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)

5 agiasmos2
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Με έκδηλο ενθουσιασμό, αλλά και την σχετική αγωνία πήραν τις θέσεις τους οι μαθητές όλων των βαθμίδων στα σχολεία της Λάρισας, καθώς επισήμως σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά.

Στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο ο αγιασμός τελέστηκε το πρωί στις 9 από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Ψηφιακής Πολιτικής-Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος, καθώς και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης οι οποίοι ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος μιλώντας στα παιδιά, με λόγια οικεία στα αυτιά τους, τους τόνισε: «Αρπάξτε την παιδεία γιατί αλλιώς θα τσατιστεί ο Θεός, γιατί ο Θεός μας έδωσε μυαλό. Κάντε «ντου», Η παιδεία είναι υπόθεση ζωής, το διάβασμα δεν τελειώνει ποτέ. Χρειάζεται διαρκή προσπάθεια, καλή δύναμη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε: «Σας έυχομαι καλή χρονιά, το ζητούμενο ένιαι να διαμορφώσουμε μέσα από το σχολείο μια προσωπικότητα γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία. Πρέπει όλοι να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας, χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας».

Τέλος ο κ. Δοδοντσάκης σημείωσε: «Αν κάνουμε τα παιδιά να χαίρονται να διαβάζουν και να μαθαίνουν έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά μας. Η γνώση δίνει γνώμη και γινόμαστε ελεύθεροι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι φερέφωνα.»

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό στο 4ο Γυμνάσιο & Λύκειο:

Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λάρισας – Ιερώνυμος σε μαθητές: «Κάντε …ντου», ευχές από Καλογιάννη (φωτο)

 

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!