Ελλείψεις γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου

66515362 2381381768854896 1890172801541734400 n 1024x496
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Την έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου και δη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού επισημαίνουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι νεφροπαθείς στη Μαγνησίας. Ειδικότερα, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι», αναφέρει ότι εδώ και πολύ καιρό επισημαίνει στους αρμόδιους φορείς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και ζητά την άμεση επίλυση των αιτημάτων αυτών.

«Ο σύλλογός μας αριθμεί 270 μέλη εκ των οποίων, οι 90 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 105 στη Μ.Ν.Τ. του Νοσοκομείο Βόλου και καταλαβαίνετε πως οτιδήποτε προκύψει όλοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο μας», αναφέρει προς τον υπουργό.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι εδώ και καιρό ζητά την πρόσληψη ενός επιμελητή γιατρού και ενός επικουρικού, καθώς ο Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση 105 αιμοκαθαρόμενων, τους μεταμοσχευμένους και χρόνια πάσχοντες, 30 ασθενείς σε πλύση περιτοναϊκής συν τα έκτακτα.
«Γίνεται αντιληπτό από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση συντήρηση της Μονάδας για την άψογη λειτουργία της. Τα προβλήματα υπολειτουργίας των κλινών και της έλλειψης αναλώσιμων υλικών, δεν εκλείπουν από την μονάδα και την καθημερινότητά μας», επισημαίνουν οι ασθενείς.

Ακόμη, ο Σύλλογος Νεφροπαθών ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, τονίζοντας ότι καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη, για την έλλειψη εξειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, τονίζει ότι έχει ενημερωθεί για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο σύλλογος εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απομείναντες Ιατρούς (Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό) που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών και σημειώνει ότι ο Νομός Μαγνησίας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο και «αντιλαμβάνεστε την αυξημένη επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο μας από πάσχοντες και έκτακτα που κάνουν αναγκαία την επίλυση των ζητημάτων μας»

error: Content is protected !!