Μπουκώρος: Αναγκαία η εγκατάσταση πλήρους δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης στον Βόλο

ΒΟΛΟΣ αντίγραφο
milonas 728x120

Ωριαία συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά πραγματοποίησε ο βουλευτής  Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε αναλυτικά στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος τα εξής ζητήματα:

  1. Εγκατάσταση δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης.
  2. Ανησυχία της κοινής γνώμης για την καύση RDF από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία.
  3. Εντοπισμός της πηγής της κακοσμίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.
  4. Συνεργασία και ενίσχυση των προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον εντοπισμό της πηγής κακοσμίας.
  5. Ενίσχυση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της μελέτης σχετικά με την αέρια ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Επιπλέον, ο βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών φορέων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξεύρεση λύσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμος Θωμάς, σε πνεύμα συνεργασίας, δήλωσε ότι για ορισμένα από τα ζητήματα είναι ενημερωμένος, ενώ κάποια άλλα αποτελούν αρμοδιότητες του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη ή του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, καθηγητή κ. Αραβώση.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να απαντήσει πλήρως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο βουλευτής συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο την εξεύρεση όλων των αναγκαίων στοιχείων και λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν, έντονα και δικαιολογημένα, τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

error: Content is protected !!