Μπουκώρος για το Μάτι: «Η κυβέρνηση διαθέτει βούληση και ολιστική πολιτική για την αποκατάσταση»

0992030001482244045
milonas 728x120

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στη χθεσινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη «Λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, την 23η Ιουλίου του 2018», ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής,  αφού στηλίτευσε την αναποτελεσματικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των αναγκών στις πληγείσες περιοχές, επεσήμανε ότι στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η υλοποίηση μιας ολιστικής πολιτικής, με  σκοπό να επέλθουν γρήγορα αποτελέσματα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Εξάλλου,  όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει σχέδιο, δέχεται όλες τις βελτιώσεις που προτείνονται και καταθέτει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου. Όλα αυτά είναι δεσμευτικά. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Πολύ γρήγορα θα κριθεί και το σχέδιο και η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των κατοίκων και των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018».

Μεταξύ άλλων, όπως επεσήμανε ο Χρήστος Μπουκώρος, «στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, ανακύπτουν τρία ζητήματα: πρώτον, η δημιουργία, ο ρόλος, το αντικείμενο και η διοίκηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ), δεύτερον, η συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ο ρόλος του και τρίτον, οι παροχές, η οικονομική αρωγή, η ενίσχυση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εγκαυματιών, θέμα για το οποίο δεν διαφωνεί κανένας. Είναι απολύτως αναγκαίο και το μητρώο εγκαυματιών να δημιουργηθεί και όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έχουν οικονομική στήριξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όσον αφορά στην ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείας, της ΑΜΚΕ. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες γαλουχήθηκαν με συνθήματα και ιδέες περί λαϊκής συμμετοχής, αντιδρούν στη συμμετοχή των κατοίκων για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που αφορά τους ίδιους.

Πλέον οι κάτοικοι της περιοχής, με τη σύσταση αυτής της εταιρείας, αποκτούν ένα κέντρο αναφοράς που θα λειτουργεί και συντονιστικά, αλλά θα μεταφέρει και τα προβλήματα στα αρμόδια υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες με τρόπο ταχύτερο και άρα αποτελεσματικότερο. Αυτή πιστεύουμε ότι είναι η διαφορά της πολιτικής μας.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται κατά πλειοψηφία από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ορθώς συμμετέχουν σε αυτό και φορείς με μεγάλη εμπειρία, όπως οι δήμοι, η περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία. Δηλαδή, εδώ έχουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από το οποίο επλήγησαν, έχουμε τους φορείς που έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία και έχουμε και τα υπουργεία που έχουν την πολιτική ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική αυτή στο πλαίσιο του σημερινού σχεδίου νόμου στοχεύει σε δύο πράγματα, στην πλήρη αποκατάσταση, στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της αυτή η πρωτοφανής καταστροφή και κυρίως στοχεύει με την εμπλοκή και το αντικείμενο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην εκπόνηση πολιτικών που θα ελαχιστοποιήσουν στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων τραγωδιών» κατέληξε, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

.

error: Content is protected !!