ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο προεδρείο στο Δ.Σ. Σκοπέλου – Ορίστηκαν τα μέλη των επιτροπών

1ο Δημοτικό Συμβούλιο 1024x480

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7 μμ πραγματοποιήθηκε στο Ξενία, το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου, με θέμα την εκλογή Προεδρείου του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με τις ομιλίες και τις ευχές του Προεδρεύοντα κ. Νικόλαου Βαφίνη και του Δημάρχου κ. Σταμάτη Περίσση.

Στην συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή Προεδρείου του Δ.Σ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευσταθίου διαφώνησε με τις τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας και γι’ αυτό τον λόγο δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρο του Δ.Σ και η παράταξή του δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.  Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αναγνώστου είπε ότι είναι διακοσμητική η θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δ.Σ. και επίσης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο πλειοψηφήσας συνδυασμός του κ. Σταμάτη Περίσση είχε προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Άγγελο Ξηντάρη, ο οποίος και εκλέχτηκε. Για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. εκλέχτηκε η κ. Ιωάννα Ευσταθίου και για το αξίωμα του γραμματέα του Δ.Σ. εκλέχτηκε η κ. Μαρία Σοφικίτου.

Ακολούθησε η ευχαριστήρια ομιλία του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελο Ξηντάρη.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Η επταμελής Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από 3 εξ αξιώματος μέλη τα οποία είναι ο Δήμαρχος κ. Σταμάτη Περίσση, ο οποίος θα είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και οι δυο αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Βαφίνης και κ. Αριστείδης Βούλγαρης και από 4 εκλεγμένα μέλη.

Μετά από μυστική ψηφοφορία για την επιλογή των τεσσάρων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, εκλέχτηκαν τα παρακάτω τακτικά μέλη:

 

Σάββα – Γκόλια Μαρία

Κουκουρίνη – Φύβγα Σταματούλα

Καρβέλη Σπυριδούλα

Αναγνώστου Γιώργος

 

Τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι:

Σοφικίτου – Σίσκου Μαρία

Ευσταθίου Ιωάννα

Πατσής Ρηγίνος

Ξηρογιάννης Γιάννης

Κλείνοντας την συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπενθύμισε ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης θα αποσταλούν αρχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ανακοίνωσε τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους ότι θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων όσο και για τις εισηγήσεις και τα θέματα που πρόκειται κάθε φορά να συζητηθούν.

error: Content is protected !!