Η Ορμή Ανανέωσης για το προσφυγικό ζήτημα

ormi ananeosis logo
milonas 728x120

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» τονίζεται:

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται η μεταφορά δεκάδων επιπλέον προσφυγων και μεταναστών στην δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου.

Για το ζήτημα διαβάσαμε ρεπορτάζ κεντρικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη του Δημάρχου Λαρισαίων με Βουλευτές του Νομού όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Η Ορμή Ανανέωσης από την προεκλογική περίοδο έχει πάρει θέση για το θέμα και τονίζει τα εξής:

– Η δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο φιλοξενεί 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος. Θεωρούμε απαγορευτική την συζήτηση για επέκταση της δομής και για αύξηση του αριθμού των φιλοξενούμενων.

– Η κατανομή των προσφύγων στην ενδοχώρα αλλά και στα νησιά, θα πρέπει να γίνει ισομερώς και όχι εις βάρος συγκεκριμένων περιοχών.

– Η συζήτηση για επιπλέον δομή εντός του νόμου Λάρισας θα επιβαρύνει επιπλέον την πόλη κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

– Οι συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων στα κέντρα φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κουτσόχερο θα πρέπει να επανεξεταστούν και πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες προς διόρθωση τους, εφόσον διαπιστωθεί τέτοια ανάγκη. (Ήδη έχουν παρουσιαστεί εντονα φαινόμενα ανομίας και γκετοποίησης)

– Το προσφυγικό είναι συνολικό πρόβλημα της ΕΕ. Όμως η ελληνική πολιτεία δεν έχει μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που της δίνει η Συμφωνία του Δουβλίνου και η μετέπειτα συμφωνία με την Τουρκία. Επί πέντε χρόνια δεν χρησιμοποίησε τεράστια κονδύλια για επαναπροωθήσεις και, αεροπορικές ακόμη, απελάσεις μόνο και μόνο για να εισπράττει περισσότερα χρήματα για την παραμονή τους στη χώρα. Η λογική της “σαρδελοποίησης” ψυχών και ανθρώπων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, είτε προέρχεται από αριστερή είτε από δεξιά κυβέρνηση. Όσα χρήματα κι αν είναι το αντίδωρο. Όπως και όσοι διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας πρέπει να σέβονται τους νόμους και την παράδοσή της.

Η παράταξη μας θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία προς την παραπάνω κατεύθυνση και θα μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης την ανάγκη για συστράτευση όλων απέναντι σε ενέργειες που δημιουργούν κινδύνους στον Δήμο μας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε εγρήγορση για το συγκεκριμένο ζήτημα και αν υπάρξει ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!