ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ασάνζ  θα παραμείνει στη φυλακή και μετά τη λήξη της ποινής του για αποτροπή διαφυγής

2731150
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:27

Ο Julian Assange θα παραμείνει στη φυλακή και μετά τη λήξη της ποινής του αντί να αποφυλακισθεί, επειδή εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να διαφύγει.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks όπως ειπώθηκε δεν θα απελευθερωθεί όταν η τρέχουσα φυλάκισή του για παράλειψη εγγύησης θα λήξει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Ασαντζ, 48 ετών, καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων τον Μάιο μετά την επταετή παραμονή του στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, η οποία έληξε όταν τον έσυραν εκτός με την βοήθεια της αστυνομίας.

Ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Sajid Javid υπέγραψε εντολή τον Ιούνιο, επιτρέποντας στον Assange να εκδοθεί στις ΗΠΑ για κατηγορίες σχετικά με πειρατεία. Στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ κατατέθηκε ότι υπήρχαν «ουσιαστικοί λόγοι» για να πιστεύεται ότι ο Assange υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει μετά την αποφυλάκισή του.

Η περιφερειακή δικαστής Vanessa Baraitser δήλωσε στον Assange: «Έχετε προσαχθεί πάλι, επειδή η ποινή φυλάκισης σας πρόκειται να λήξει. Όταν συμβαίνει αυτό, η κατάσταση της προφυλάκισής σας αλλάζει από έναν φυλακισμένο σε ένα άτομο που αντιμετωπίζει την έκδοση.  Ως εκ τούτου, έδωσα στον δικηγόρο σας την ευκαιρία να υποβάλει αίτηση για εγγύηση εκ μέρους σας και αρνήθηκε να το πράξει. Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη το ιστορικό της διαφυγής σε αυτές τις διαδικασίες».

Ο Assange ρωτήθηκε αν κατάλαβε τι συμβαίνει και απάντησε: «Δεν είμαι πραγματικά βέβαιος, αλλά οι δικηγόροι θα το εξηγήσουν».

Άλλη διοικητική ακρόαση θα διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου, ακολουθούμενη από ακρόαση για τη διαχείριση της υπόθεσης στις 21 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες από Evening Standard

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!