Η Τουλουπάκη κατηγορεί τον Αγγελή στην κατάθεσή της για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

2732084
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:59

Επικαλούμενη πρόσθετα στοιχεία η κ. Τουλουπάκη φέρεται να καταλόγισε  στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή την περίοδο που επόπτευε την έρευνα για την υπόθεση Novartis χειρισμούς πέραν των δικονομικων κανόνων που έβαζαν εμπόδια και δεν βοηθούσαν την απόδειξη της αλήθειας.

Στην τρίωρη κατάθεση της, στον συνάδελφο της εισαγγελέα που διενεργεί παράλληλη έρευνα με αυτή του Αρείου Πάγου, η εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε περιστατικά κατά τα οποία ο κ. Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ενώ του αποδίδει κινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερήση στην εξέλιξη της έρευνας.

Η κ. Τουλουπακη εμφανίζεται να επιβεβαίωσε τις σχετικές αναφορές της δίνοντας περισσότερες λεπτομέριες για τα γεγονότα του τριμήνου που ο κ. Αγγελής επόπτευε τη εισαγγελικής έρευνας ενώ φέρεται να επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία όταν κληθεί για να καταθέσει στον Άρειο Πάγο όπου είναι ανοικτή η έρευνα για τους χειρισμούς της στην υποθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς , σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία περιγράφοντας πώς  ο Ιωάννης Αγγελής , σε δυο διαφορετικούς χρόνους , κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της “μπήκε” συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αντέγραψε τα δεδομένα για τη NOVARTIS αλλά και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Η εισαγγελέας φέρεται να έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων αφού στα επίμαχα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία,  περιλαμβάνονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να επικαλείται  έγραφες αναφορές των γραμματέων που καταγράφουν τα γεγονότα και κατατέθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός  αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για την NOVARTIS από τον Ιωάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε και για την περίφημη συνάντηση των εισαγγελέων με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν αλλά ο Ιωάννης Αγγελής εμφανίζεται να αρνήθηκε να παραλάβει με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 18:02

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!