Ο δήμος Αγιάς για το «πράσινο σημείο»: Κάνουμε τα πάντα, αλλά χρειάζεται και η συνειδητοποίηση των πολιτών

dimarxeio agias onlarissa
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πράσινο Σημείο της Αγιάς, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Πράσινο σημείο στο δήμο Αγιάς, όπως όλα τα Πράσινα σημεία του κόσμου, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους για το περιβάλλον. Δημιουργήθηκαν για να δώσουν στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν μια επιπλέον δυνατότητα να μειώσουν την δική τους συμμετοχή στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι η προστασία της δικής τους ζωής και των παιδιών τους, δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε…

Οι εικόνες του Πράσινου Σημείου της Αγιάς είναι πραγματικά εικόνες που αποδεικνύουν ότι ως κοινωνία έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Ότι δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση ακόμα κι εδώ στη γειτονιά μας.  Ότι δεν κατανοούμε πως η προστασία του περιβάλλοντος, είναι προστασία της ζωής μας. Της ζωής των παιδιών μας.

Όσα Πράσινα Σημεία κι αν φτιάξουμε, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, αν δεν αλλάξει η αντίληψη μας. Θα μετατρέπονται όλα σε χωματερές.

Στο συγκεκριμένο Πράσινο Σημείο υπάρχουν ήδη:

  • Πινακίδα και εντός και εκτός του πράσινου σημείου
  • Εμφανή οριοθετημένα και υπερυψωμένα σημεία εναπόθεσης των αδρανών υλικών.

Ο Δήμος Αγιάς θα κάνει ότι χρειάζεται για να αλλάξουμε όλοι τη συνείδηση μας. Για να αλλάξουμε τη στάση μας. Θα αξιοποιεί όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για να κάνει την πόλη και τα χωριά φιλικότεα στο περιβάλλον. Θα διορθώνει τις αστοχίες των πολιτών, όπως θα διορθώσει και το Πράσινο σημείο. Θα τοποθετήσει και 100 πινακίδες αν χρειαστεί.

Όμως ο Δήμος Αγιάς, οι υπηρεσίες του, όπως και όλη η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να ζητά συμπαραστάτες σ’ αυτή τη διαρκή προσπάθεια. Δεν μπορεί να κάνει τον περιβαλλοντικό αστυνόμο!

Καλούμε τους πολίτες της Αγιάς να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Να καταλάβουν πως δημιουργώντας χωματερές κάτω από μια πινακίδα, αυτό που στ’ αλήθεια καταφέρνουν είναι να απειλούν την υγεία και το μέλλον όλων μας.

Ταυτόχρονα ευχαριστούμε όσους επιδεικνύουν ήδη διαφορετική στάση, σεβόμενοι τη ζωή και τον τόπο μας».

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!