Βόλος: Στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» η Πυροσβεστική – Τι προβλέπει η πρόταση Πόζογλου

pyrosvestikh
milonas 728x120

Πρόταση για μεταφορά των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, από το ακατάλληλο κτίριο της οδού Κουμουνδούρου, στο Στρατόπεδο Γεωργούλα, έκανε ο διοικητής Χαράλαμπος Πόζογλου, όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, στην περίπτωση που η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών αποχωρήσει από τον Βόλο και μεταφερθεί στον Αυλώνα, εκτελώντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης, θα μπορούσε η Πυροσβεστική να στεγαστεί στον χώρο του στρατοπέδου στη Νέα Ιωνία. Η έκταση είναι επαρκής, το σημείο είναι κεντρικό, με μεγάλους δρόμους και εύκολη πρόσβαση σε κάθε γωνιά του πολεοδομικού συγκροτήματος και κοντά στην περιφερειακή οδό.

Η υλοποίηση της ιδέας “πάγωσε” με την μη μεταφορά -προς το παρόν- της 32ης Ταξιαρχίας, που αποτέλεσε και αίτημα φορέων της πόλης.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η μετεγκατάσταση στην οδό Φυτόκου, σε οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου επί δημαρχίας Π. Σκοτινιώτη. Λόγω απραξίας, το οικόπεδο επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του, και απαιτείται νέο αίτημα για νέα παραχώρηση. Όμως, το κόστος κατασκευής ενός πυροσβεστικού σταθμού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το αρμλοδιο Υπουργείο, ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ, ποσό σχεδόν… απαγορευτικό για την εποχή.

 

error: Content is protected !!