Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)

1 hmerida symfono dhmarxwn 780x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο δήμος Λαρισαίων που σε επίπεδο βιώσιμης κινητικότητας είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, διοργάνωσε με επιτυχία το πρωί της Τετάρτης ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Εβδομάδα Κινητικότητας, Δράσεις για το Κλίμα και την Ενέργεια» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου με αφορμή τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της βιωσιμότητας των μεταφορών στις πόλεις.

Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Σύμφωνο Δημάρχων, για τους στόχους της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας και για και τα οφέλη που μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου.

Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε ο Νίκος Χιωτάκης πρόεδρος ΠΕΤΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο οποίος εξήρε το έργο του δήμου Λαρισαίων, τονλίοντας: «Ευχαριστούμε τον δήμο της Λάρισας για την πρόσκληση να συμμετέχουμε και εμείς στην πολύ σημαντική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Κινητικότητα, σε έναν δήμο που σε επίπεδο βιώσιμης κινητικότητας είναι από τους πρώτους και όχι μόνο στην Ελλάδα. Συμμετέχουμε με το σύμφωνο των δημάρχων, μια συμφωνία που έχουν κάνει οι περισσότερες και οι πιο ευαισθητοποιημένες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου όσον αφορά την μείωση του αερίου θερμοκηπίου. Πρέπει οι τοπικές αρχές να βάλουν και εκείνες τις δυνάμεις τους έτσι ώστε η κλιματική αλλαγή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο τους πολίτες μέχρι τον στόχο που έχει μπει το 2030. Και χαιρόμαστε πολύ που ο δήμος Λαρισαίων είναι από αυτούς που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και μάλιστα εργάζονται πολύ εντατικά γι’ αυτό».

Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)

Με την σειρά του ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης, σημείωσε: «Η σημερινή ημερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις που κάνουμε για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην ασφαλή ποδηλασία και στην ασφαλή πεζή μετακίνηση. Η ημερίδα αυτή γίνεται σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ που είναι το επιστημονικό ινστιτούτο της ΚΕΔΕ με την οποία συνεργαζόμαστε στα πλαίσια του συμφώνου των δημάρχων. Θεωρώ ότι στη Λάρισα αυτή την στιγμή γίνονται σημαντικά έργα σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα. Η Λάρισα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που έχει προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Σε ότι αφορά το σύμφωνο των δημάρχων, να πω ότι εδώ και 3 χρόνια  γίνονται οι καταγραφές και τηρούμε  τους όρους και τις συμφωνίες που χρειάζονται έτσι ώστε μέσα σε κάποια χρόνια να πιάσει για τους αέριους ρύπους η πόλη. Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική διοργάνωση και αυτή και οι υπόλοιπες με αποκορύφωση την Κυριακή που θα κλείσουμε το κέντρο της Λάρισας για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)Η Λάρισα στις πρώτες πόλεις σε επίπεδο Βιώσιμης Κινητικότητας – Ενδιαφέρον παρουσίαση η ημερίδα για το Κλίμα και την Ενέργεια (φωτο)

Αθανασία Παύλου 

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!