ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)

IMG 8948 ekl apergia 780x405
milonas 728x120

Συλλαλητήριο κατά της εφαρμογής του νέου πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία σε δρόμους της πόλης.

Στην ομιλία της η Αν. Γενική Γραμματεάς Εργατικού Κέντρου Λάρισας και Πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας κ. Αγγελική Δασκαλάκη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας αναγκάζουν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους! Γιατί ανάπτυξη του κεφαλαίου και τσάκισμα εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων πάνε πακέτο!

Πιο συγκεκριμένα σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο που έφερε η κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει:

  1. Την κατάργηση στη πράξη των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
  2. Την υπερίσχυση των Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.
  3. Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Τη θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  4. Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  5. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  6. Την υπονόμευση της υπερωρίας με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  7. Ο νέος νόμος ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με το γνωστό μίσος που τον διακατέχει για την εργατική τάξη από την προηγούμενη θητεία του, θα μπορεί να υπερβαίνει τα καταστατικά των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα οργανώνει ομάδες παρακολούθησης με μνημόνια συνεργασίας με την ΕΥΠ, με λίγα λόγια θα παρεμβαίνει ωμά στα συνδικάτα, στο εργατικό κίνημα.

Κι όλα αυτά στην κατεύθυνση να ξεμπερδεύουν με τα σωματεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο γίνεται φθηνότερη εργατική δύναμη, χωρίς δικαιώματα, χωρίς οργάνωση κι αγώνα. Θέλουν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, χωρίς αντιδράσεις ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις μεθοδεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Ο νέος νόμος είναι κατά παραγγελία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων. Έρχεται για να τελειώσει το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας νόμος που συμβολίζει ξεκάθαρα ότι τα κέρδη των ομίλων δε συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή.»

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το πρωί της 24 Σεπτεμβρίου στις 10πμ. στην Κεντρική πλατεία, όπου σωματεία της Λάρισας θα συμμετάσχουν σε πανελλαδική απεργία.

Δείτε φωτογραφίες:

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!