Απαγόρευση κατανάλωσης νερού στις Σταγιάτες – Νέα δολιοφθορά

2667659
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο υδραγωγείο των Σταγιατών της Δ.Ε. Πορταριάς του Δήμου Βόλου από το συνεργείο χλωρίωσης, σήμερα 18.09.2019 και περί της 09:00 πμ, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά (λουκέτο) της πόρτας της δεξαμενής είχε παραβιαστεί και ότι είχε αφαιρεθεί η αντλία χλωρίωσης από άγνωστο προς την Υπηρεσία, πρόσωπο ή πρόσωπα. 

KENT728X100 1

Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, η ΔΕΥΑΜΒ απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Μετά τα παραπάνω η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι κατά Νόμο στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών της οι δαπάνες αποκατάστασης της δολιοφθοράς θα βαρύνουν  τους καταναλωτές του οικισμού.

error: Content is protected !!