ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Αρχές της Μόσχας έδωσαν άδεια για συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στις 28 Σεπτεμβρίου

2733465


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 17:21

KEN 728X100

Οι αρχές της Μόσχας ενέκριναν συγκέντρωση του Φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης για τις 28 Σεπτεμβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αντρέι Ζαχάροφ, ανακοίνωσε Μιχαήλ Σβέτοφ, ένας από τους ηγέτες του κόμματος με ανάρτηση του στην σελίδα του στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

«Μόλις τώρα μας ενέκριναν τη συγκέντρωση στη λεωφόρο Ζαχάροφ. Παλαιότερα, είχαν αρνηθεί να μας δώσουν άδεια. Όμως, όπως και στη συγκέντρωση «υπέρ του Γκολουνόφ» η εξουσία άλλαξε γνώμη. Αυτό σημαίνει ότι στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε εκεί συγκέντρωση συμπαράστασης προς τα θύματα «της υπόθεσης της Μόσχας», «της υπόθεσης του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς» και όλων των πολιτικών κρατουμένων».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 15.00-17.00 και έχει δηλωθεί ότι θα λάβουν μέρος 20.000 άτομα.

Η «υπόθεση της Μόσχας», αφορά μια σειρά ποινικές υποθέσεις που αφορούν ακτιβιστές οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό από τις τοπικές εκλογές των υποψηφίων της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Οι ακτιβιστές παραπέμπονται με την κατηγορία της πρόκλησης μαζικών ταραχών.

Οι διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 17 ατόμων, αλλά στη συνέχεια οι κατηγορίες εναντίον μερικών εξ αυτών αποσύρθηκαν. Σε έξι κατηγορούμενους επιβλήθηκαν διάφορες ποινές φυλάκισης, ενώ επτά ακόμη κατηγορούμενοι περιμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο μπλόγκερ Γιεγκόρ Ζούκοφ, ο οποίος κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση και ο ηθοποιός Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3-1/2 ετών με την κατηγορία ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού. Η σύλληψη τους είχε μεγάλη κοινωνική απήχηση και το βίντεο με την σύλληψη του δείχνει καθαρά ότι ο Ουστίνοφ δεν προέβαλλε καμία απολύτως αντίσταση στους αστυνομικούς ενώ ο αστυνομικός που βρέθηκε στο έδαφος έπεσε μόνος του.

Στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς (του οποίου ηγείται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι) στη Μόσχα και στα γραφεία του στις διάφορες περιφέρειες της χώρας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 έρευνες, ενώ εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ξέπλυμα χρημάτων.

Πηγή: Interfax.ru


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 17:27

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!