Συνάντηση Παυλόπουλου με τον προτεινόμενο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης

2734131
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 17:00

KEN 1

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει βήματα πίσω για να περιμένει άλλους, ούτε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά τα κριτήρια ένταξης Χωρών στην Ε.Ε.» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον προτεινόμενο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Λάζλο Τρότσανι.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για τα ζητήματα Διεύρυνσης είναι πάγιες και αμιγώς ευρωπαϊκές και εξήγησε πως «Τούτο σημαίνει ότι είμαστε ευνοϊκοί προς όλες τις Χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά γι’αυτό υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση: Να είναι απολύτως έτοιμες για να μπορέσουν να σεβασθούν, στο ακέραιο, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Και όταν λέμε Ευρωπαϊκό Κεκτημένο εννοούμε τον πλήρη σεβασμό και την εφαρμογή του πρωτογενούς και του παράγωγου Ευρωπαϊκού Δικαίου όπως, επίσης, και του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως των διατάξεων εκείνων που αφορούν τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Γιατί είναι γνωστό ότι το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό του, είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Όσες χώρες, λοιπόν, βαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, “είμαστε εδώ”».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει βήματα προς τα πίσω για να περιμένει άλλους. Η Ευρώπη θα προχωρήσει και όσοι είναι σε θέση και το επιθυμούν να την φθάσουν σ’αυτό τον δρόμο η Ευρώπη πάντα θα είναι ανοιχτή» και πρόσθεσε ότι «Εκπτώσεις σε ό,τι αφορά τα κριτήρια ένταξης Χωρών στην ΕΕ, δεν πρόκειται να υπάρξουν».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε στον κ. Λάζλο Τρότσανι καλή επιτυχία και, κυρίως, όλα να πάνε καλά κατά την ακρόαση την οποία θα έχει, προκειμένου να φθάσει στο αίσιο πέρας της επιλογής του ως Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο κ. Λάζλο Τρότσανι ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την συνάντηση και διαβεβαίωσε για τις προθέσεις του να υπερασπιστεί την ενοποίηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Όπως ανέφερε, υπάρχουν χώρες που επιθυμούν να αποχωρήσουν από την ΕΕ όπως η Βρετανία, αλλά και άλλες που επιθυμούν να ενταχθούν, προσθέτοντας παράλληλα ότι η ΕΕ αποτελεί μια μεγάλη οντότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημείωσε, επίσης, ότι αισθάνεται τιμή, να είναι ορισμένος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης και υποστήριξε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε όλη την Μεσόγειο. Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι η χώρας μας, είναι βαθιά μέσα στην καρδιά του και ο ίδιος θα σταθεί δίπλα της εφόσον επιτύχει να γίνει Επίτροπος για θέματα γειτονίας και διεύρυνσης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:06

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!