Αντεργατικό μέτωπο από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ καταγγέλει ο Κ. Στεργίου

DSCN0782
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εκ μέρους των μελών της Διοίκησης του ΕΚΒ που εκλέχτηκαν με τη ΔΑΣ, ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

KENT 2

“Eίναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου, να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτερου. Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα Συνδικάτα τον γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωρήσει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική.

Η απεργία είναι μία μάχη που μπορεί να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, να βγάλει τους εργαζόμενους μπροστά, με νέες δυνάμεις τον αγώνα, να φωτίσει τον δρόμο της πάλης για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. 

Μέχρι σήμερα 24 Εργατικά Κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, 14 από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα, το σύνολο του Δημόσιου τομέα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία με ομόφωνες αποφάσεις, διαμόρφωσαν με τις συλλογικές τους διαδικασίες ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο για τις 24 Σεπτέμβρη, πριν ψηφιστεί δηλαδή το πολυνομοσχέδιο. 

Απέναντι στους εργαζόμενους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας στέκεται και ένα ενιαίο αντεργατικό μέτωπο. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που κλιμακώνει την επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η εργοδοσία που πανηγυρίζει για τις διευκολύνσεις στην πραγματικότητα με μέτρα όπως αυτά που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως για την επίθεση διαρκείας στους και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και είναι και η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ η οποία αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει την οργάνωση της απεργιακής απάντησης, επιχειρεί ξεδιάντροπα να την ακυρώσει, να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί, να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους.

Ξεκίνησαν με ένα όργιο εκβιασμών και απειλών σε συνδικαλιστές των παρατάξεων τους για να ακυρωθούν οι ήδη ψηφισμένες αποφάσεις. Αφού η προσπάθεια τους αυτή έπεσε στο κενό, συνέχισαν ρίχνοντας άλλη ημερομηνία για απεργία στις 25 του Σεπτέμβρη, δηλαδή μια μέρα μετά από την απεργία που είχαν αποφασίσει ομόφωνα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα! Αυτό επιχειρήθηκε και στη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΒ. Σε αυτή τη συνεδρίαση, η πλειοψηφία της Διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εισηγήθηκε απεργία άλλη μέρα, χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα και αιτιολογία. Η στάση τους στη συνεδρίαση ήταν ομιλίες με μισόλογα, λέγανε ότι είναι «γραμμή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κεντρικά», ήταν αδύνατον να επιχειρηματολογήσουν και να στηρίξουν μια απαράδεκτη πρόταση που βγάζει μάτι. Γιατί ενώ αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια πανστρατιά των εργαζομένων της χώρας που θα είναι στο δρόμο στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απεργία που έχει καθοριστεί για την Τρίτη 24/9, αποφάσισαν να στείλουν εκείνη τη μέρα τους εργαζόμενους του Βόλου για δουλειά, να τους μετατρέψουν σε απεργοσπάστες, να τους βάλουν απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας!

Μπορούν όλοι εύκολα να αντιληφθούν ότι το βασικό θέμα – πρόβλημα τους δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία. Με φανερά πλέον ανταλλάγματα με το υπουργείο εργασίας, ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Κάτω από αυτές τις αποκαλυπτικές εξελίξεις κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και κάθε τίμιος συνδικαλιστής να πάρει θέση. Γιατί απ΄ την μία στέκονται οι δυνάμεις που δίνουν μάχη για την οργάνωση της απεργίας, για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων και από την άλλη οι δυνάμεις που σε διατεταγμένη υπηρεσία από κυβερνήσεις και εργοδότες, έναντι προφανώς ανταλλαγμάτων, κάνουν ότι μπορούν για να χτυπήσουν τους αγώνες, για να υποτάξουν τα συνδικάτα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Κανένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα τι στήριζε μέχρι τώρα, ανεξάρτητα τι πιστεύει, δεν πρέπει να τους ακολουθήσει στη βρωμιά τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα, να καθαρίσουν τη βρωμιά. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Τους διαμηνύουμε ότι η προβοκάτσιά τους δεν θα περάσει! Η απεργία θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, όπως έχουν ήδη αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα, ανάμεσά τους το μεγαλύτερο της χώρας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, δεκάδες Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στις 10:30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου”

error: Content is protected !!