ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτροπή Πολιτών: Αγοραστέ και Κολυνδρίνη τα ψέματα τελείωσαν

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ 1 782x522

Στον Κώστα Αγοραστό και στη Δωροθέα Κολυνδρίνη επιρρίπτουν ευθύνες για την αέρια ρύπανση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου με ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν και στην οποία αναφέρουν:

KEN 728X100 2

“Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα βλέποντας μια έντονη προσπάθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος να καλύψει την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge. Καθαρή η ΑΓΕΤ, καθαρός και ο αέρας που αναπνέουμε σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Με ποια στοιχεία όμως; Τις μετρήσεις που πραγματοποιεί μόνη της η ΑΓΕΤ σε εργαστήρια που πληρώνει η ίδια η εταιρεία. Όσο για την Περιφέρεια, αποδείχθηκε ότι προσπαθεί να παίξει ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των Βολιωτών. Ενώ διατρανώνει ότι είναι κατά της καύσης ο κ. Αγοραστός, από την άλλη καλούν το Δημόκριτο να πραγματοποιήσει μετρήσεις σε προειδοποιημένες ημερομηνίες. Κι επιπλέον όπως αποδείχτηκε από έγγραφο της Περιφέρειας, το ειδικό κλιμάκιο δεν επιβεβαίωσε αν καίγονταν σκουπίδια τις ώρες των μετρήσεων. Τελικά ποιες μετρήσεις είναι «fake»; Των πολιτών που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους, ή αυτών που ρωτούν πρώτα την ΑΓΕΤ για τις μετρήσεις τους; 

Τέτοια στοιχεία μάλλον έδωσαν ο κ. Αγοραστός και η κ. Κολυνδρίνη στον κύριο Χατζηδάκη τον οποίο απάλλαξαν από ένα εξαντλητικό ταξίδι στον Βόλο για να δώσει εξηγήσεις και να ακούσει τους φορείς και τους πολίτες. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές της κυβέρνησης ήταν σίγουροι ότι ο Υπουργός θα έρθει στον Βόλο. Με τέτοια στοιχεία όμως που του δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και χωρίς να εξηγηθούν τί κίνδυνοι υπάρχουν με τις διοξίνες και την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Βόλου, τον απάλλαξαν από μία υποχρέωση. Βέβαια το παρατραβούν Περιφέρεια και Υπουργείο, όταν στην ανακοίνωσή τους ενοχοποιούν για την έντονη οσμή πλαστικού τις ανεξέλεγκτες καύσεις πλαστικών και άλλων στερεών υλικών σε υπαίθριους και στεγασμένους χώρους. Ποιους κοροϊδεύουν;

Κύριε Αγοραστέ και κυρία Κολυνδρίνη τα ψέματα τελείωσαν και χορτάσαμε από το κουτόχορτο που μας σερβίρετε τόσο καιρό. Με τι πρόσωπο θα αντιμετωπίσετε την κοινωνία του Βόλου που έχει ξυπνήσει εδώ και καιρό και ζητάει να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ; Μάλλον το περιβάλλον του Βόλου θα καθαρίσει, όταν οι συνειδήσεις των διοικούντων του καθαρίσουν. Όταν σταματήσουν τα ψέματα. Και κυρίως θα πρέπει να αποδείξει με πράξεις η Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι είναι αντίθετη στην καύση σκουπιδιών και όχι με λόγια του αέρα. Και βρώμικου αέρα. Και κυρίως να σταματήσετε να απειλείτε πολίτες που ανησυχούν και δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Δυστυχώς για σας ο Βόλος δεν έχει πρόβατα. Έχετε τα εργαλεία και την αρμοδιότητα να σταματήσετε την καύση. Όλα τα άλλα είναι για το «θεαθήναι».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να πείθετε εύκολα με τα στοιχεία σας, εμείς όχι. Δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι ο γάιδαρος πετάει, τα πυρηνικά είναι ακίνδυνα και η ΑΓΕΤ δεν ρυπαίνει.

Καλούμε τους πολίτες την Παρασκευή το απόγευμα σε άλλη μία πορεία διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών. Αυτός που μπορεί να λύσει το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο βολιώτικος λαός.”

error: Content is protected !!