ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ρώμη επέτρεψε την αποβίβαση 182 μεταναστών που είχαν διασωθεί στη Μεσόγειο

2735269


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 03:45

KEN 728X100 2

Η Ρώμη επέτρεψε την αποβίβαση 182 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο, στη δεύτερη σχετική άδεια που έδωσαν οι ιταλικές αρχές μέσα σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η οργάνωση Μεσόγειος SOS.

Οι 182 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης πριν από μία εβδομάδα από το γαλλικό διασωστικό πλοίο Ocean Viking, το οποίο διαχειρίζονται οι ΜΚΟ Μεσόγειος SOS και Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF) και θα αποβιβαστούν στην Μεσίνα της Σικελίας, τόνισε με ανάρτηση στο Twitter η ΜΚΟ.

Τη γνωστοποίηση της είδησης επιβεβαίωσαν πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών με δηλώσεις τους στην εφημερίδα La Stampa.

«Είμαστε ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η Ιταλία ανοίγει ένα λιμάνι για ανθρώπους που διασώθηκαν στη Μεσόγειο», επεσήμανε η Μεσόγειος SOS.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ρώμη είχε δώσει άδεια στο Ocean Viking να αποβιβάσει στη Λαμπεντούζα 82 μετανάστες που έχει διασώσει το πλήρωμα του πλοίου.

Η Ιταλία απαγόρευσε επί 15 μήνες σε ανθρωπιστικά πλοία, ναυλωμένα από τις ΜΚΟ, να εισέλθουν στα χωρικά της ύδατα, συγκεκριμένα από τις 9 Ιουνίου 2018 όταν η προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να δεχθεί 630 επιζώντας του πλοίου Aquarius, του προηγούμενου πλοίου της Μεσόγειος SOS.

Αυτή η μεταστροφή πολιτικής έρχεται μετά την αποχώρηση του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, που τηρούσε σκληρή αντιμεταναστευτική στάση.

Υπουργοί Εσωτερικών από πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν σήμερα στην Μάλτα για να συμφωνήσουν σε ένα μηχανισμό αυτόματης ανακατανομής των μεταναστών, ώστε να τερματιστούν οι κατά περίπτωση διαπραγματεύσεις σε κάθε επιχείρηση διάσωσης στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 03:45

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!