Στο Υπουργείο Τουρισμού ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας

image2 e1569250277501
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, με θέμα την απόφαση 568/2018 του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ανέγερση οικοδομικών συγκροτημάτων επί οικοπέδων στους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου, την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με αριθμό 1268/2019, η οποία ακυρώνει τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει τόσο στο Πήλιο, όσο  και σε  άλλους οικισμούς της Ελλάδας, με πράξεις της διοίκησης και θέτει τις πολεοδομικές υπηρεσίες, προ αυξημένων ευθυνών, για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε αυτές τις περιοχές και τις δυσμενείς επιπτώσεις στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας κ. Ιωάννης Κόνσουλας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν  την κύρωση των δασικών χαρτών και θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας.

Ο κ. Κόνσουλας συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Κων/νο Λούλη. με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Γ. Ρούσκα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη για το ίδιο θέμα, με τη συμμετοχή  του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα.

Σε επόμενη σύσκεψη, με τα ίδια θέματα, καθώς και θέματα που αφορούν την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον κ. Ευθύμη Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Προέδρου ΣΕΣΣΕ κ. Γ. Ρούσκα του  Προέδρου του ΣΣΕΛ κ. Ιωάννη Κόνσουλα και της Συμβολαιογράφου Αθηνών κ. Μαρίας Τρούσσα, συζητήθηκαν τα προβλήματα του νόμου περί αυθαιρέτων και έγιναν προτάσεις από τους Συμβολαιογράφους, με σκοπό τη διευκόλυνση των δικαιοπρακτούντων πολιτών, εν όψει της σύνταξης συμβολαίων.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, λέγοντας συγκεκριμένα ότι ο νόμος λήγει το Νοέμβριο.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!