ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαμαρτυρία έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου – «Έβαλαν την τελική σφραγίδα στο σχέδιο απεργοσπασίας»

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΒ
banner
milonas 728x120

Για σχέδιο απεργοσπασίας από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ κάνει λόγο η Διοίκηση της ΔΑΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, η οποία σήμερα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο στην οδό Μακρινίτσης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο αργότερα αναφέρονται τα εξής:

Με μια απόφαση-μνημείο παράδοσης των εργαζομένων του Βόλου στα χέρια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, το προεδρείο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), στη σημερινή συνεδρίαση, ολοκλήρωσε το σχέδιο απεργοσπασίας που είχε βάλει μπροστά την προηγούμενη εβδομάδα.

Όχι μόνο αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για την αυριανή πανελλαδική απεργία, αλλά πήραν πίσω και την διασπαστική τους απόφαση στην προηγούμενη συνεδρίαση  για απεργία την 25/9, την επομένη της πανελλαδικής! Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατάνε, πλέον, έριξαν τις μάσκες τους! Στέλνουν τους εργαζόμενους της περιοχής για δουλειά κανονικά, βάζοντάς τους απέναντι σε όλους τους εργαζομένους όλης της Ελλάδας!

Είχαν το θράσος μάλιστα να παρουσιάζονται ως αγωνιστές, προτείνοντας «κλιμάκωση» τον Οκτώβρη, ποιοι, εκείνοι που έκαναν τα πάντα για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου αυτές τις μέρες στο Βόλο! Εκείνοι που έδωσαν μαθήματα απεργοσπασίας, παίζανε με τις ημερομηνίες, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν σύγχυση, μπέρδεμα, αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι το πρόβλημά τους δεν ήταν οι ημερομηνίες! Επιβεβαιώθηκαν πλήρως όλες οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο χτυπήματος του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που τσακίζει μισθούς και συμβάσεις και προσπαθεί να βάλει γύψο στα σωματεία και στο δικαίωμα στην απεργία, σε ευθεία συνεννόηση με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων! Κανένας εργαζόμενος, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, ανεξάρτητα τι στήριζε μέχρι τώρα, ανεξάρτητα τι πιστεύει, δεν πρέπει να τους ακολουθήσει στη βρωμιά τους. Στη σημερινή συνεδρίαση είχαν απέναντι τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην κινητοποίηση που κάλεσαν σωματεία της περιοχής μας. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ακούγονταν τα συνθήματα: «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» και «Η ΓΣΕΕ δεν είναι φωνή των εργατών, είναι τα τσιράκια των εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα, να καθαρίσουν τη βρωμιά. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 

ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

error: Content is protected !!