Περίπατος μνήμης για την Παγκόσμια Μέρα Νόσου Αλτσχάιμερ στο Βόλο

IMG 20190923 110946 1024x480
stergiou
728x110 3

Συμβολικό περίπατο μνήμης οργάνωσε σήμερα, για ακόμα μια χρονιά στο Βόλο, η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, αλλά και την αφύπνιση της Πολιτείας.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του περιπάτου, ανησυχητικά είναι τα ποσοστά άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ, που καταγράφονται παγκοσμίως, καθώς οι ασθενείς είναι 50.000.000, ενώ υπολογίζεται ότι ποσοστό 5,4% του πληθυσμού άνω των 64 ετών, νοσεί από άνοια. Ως το 2050, οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα νούμερα αυτά θα υπερτριπλασιαστούν.

Στον περίπατο, που έγινε από τις εγκαταστάσεις της μονάδας Τοπάλη με Δημητριάδος, ως τον Άγιο Νικόλαο, συμμετείχαν ωφελούμενοι της Μονάδας Ηλικιωμένων του Γηροκομείου Βόλου, τα παιδιά από τα Ηλιοτρόπια, εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τα προγράμματα ΔΙΟΔΟΣ και ΚΗΠΟΣ και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Στη δράση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η κοινωνική λειτουργός της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, Μάγδα Σουσουρή, επεσήμανε ότι στη μονάδα, το Κέντρο Ημέρας και το Οικοτροφείο, καθημερινά εξυπηρετούνται 45 άτομα, ενώ παράλληλα υπάρχουν συμπολίτες που συμμετέχουν στις ομάδες πρόληψης, όπου γίνεται νοητική ενδυνάμωση για άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Η σημερινή μέρα έχει στόχο να γίνουμε η φωνή αυτών των ανθρώπων, που με μια αγκαλιά, ένα χάδι, βοηθώντας τους να έχουν αναμνήσεις, είμαστε δίπλα τους και μπορούμε να γίνουμε ένας για όλους και όλοι για έναν», είπε η κα Σουσουρή.

error: Content is protected !!