ΣΒΘΚΕ: Μας καλύπτουν οι εξηγήσεις ΑΓΕΤ και Χαλυβουργίας για την αέρια ρύπανση

IMG 1975 1024x480
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πλήρη κάλυψη στις βιομηχανίες της περιοχής σε θέματα σεβασμού των νόμων και του περιβάλλοντος έδωσε με σημερινή της τοποθέτηση η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ελένη Κολιοπούλου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή την απογευματινή εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανία 2020: Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων».

KENT728X100

Ειδικότερα η κ. Κολιοπούλου ανέφερε ότι ο ΣΕΒΘΣΕ, ασχολήθηκε με το θέμα, μετά και τις μηνύσεις που κατέθεσε κατά της ΑΓΕΤ αλλά και της Χαλυβουργίας η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, αλλά και την συζήτηση που γίνεται ανοιχτά στην κοινωνία. «Ζητήσαμε εξηγήσεις και πληροφορίες από επιχειρήσεις αυτές για το τι κάνουν, πως κλπ. Επίσης είχαμε επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και πήραμε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο περιβάλλοντος για το θέμα. Εκφράζω το σεβασμό μας στις ανησυχίες του κόσμου γιατί και εμείς κομμάτι της κοινωνίας είμαστε.  Αλλά είμαι απόλυτα πεισμένη από εξηγήσεις που έδωσαν επιχειρήσεις ότι τηρούν το νόμο και τις διατάξεις και είναι εξαιρετικά προσεκτικές σε αυτό που κάνουν. Στην ΑΓΕΤ όλες οι μετρήσεις που έγιναν δημοσιοποιήθηκαν και είναι διασταυρωμένες ενώ τις περισσότερες έχει κάνει ο Δημόκριτος  που είναι το πιο έγκριτο ερευνητικό κέντρο που έχουμε και όλα στη διαφάνεια».

Επιπλέον επισήμανε ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως συνδέεται η νοσηρότητα του πληθυσμού με την λειτουργία των βιομηχανιών της περιοχής.  «Αυτά δεν έχουν συνδεθεί ακόμη, παρά μόνο ιδεολογικά και ιδεοληπτικά και εμπεριέχει η σύνδεσή τους ένα λογικό άλμα.  Πιστεύουμε ότι είναι σοβαρές  επιχειρήσεις και τηρούν τους νόμους και τις διατάξεις. Και είναι πεισμένο και το υπουργείο και είναι κρίμα να φοβούνται οι άνθρωποι στον τόπο που ζουν με τις ανακρίβειες που κυκλοφορούν. Αυτή είναι η θέση του συνδέσμου μας», εξήγησε.

Τάχθηκε τέλος κατά της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων όπου σημαντικό ρόλο παίζει η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία.

Τη σχετική ερώτηση δεν θέλησε να απαντήσει ο ανιπρόεδρος του ΣΕΒ Κων/νος Μπίτσιος επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει το θέμα.

 

 

πηγή

error: Content is protected !!