Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα

2736247
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 12:47

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται από τα ξημερώματα της Τρίτης στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τα ολικά ύψη βροχής που καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα έως τις 09.00 το πρωί της Τρίτης φαίνονται τα πολύ μεγάλα ποσά νερού που δέχτηκε κατά τόπους ο Νομός Ιωαννίνων.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Γιάννενα, στην Ιθάκη, στην Κεφαλονιά και στην Ηλεία.

Ιωάννινα

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα στο παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, όπου υπήρξαν πολλές πλημμύρες.

Αγία Ευφημία

Αγία Ευφημία

Παράλληλα, στην Ηλεία αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

Για το υπόλοιπο της Τρίτης αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές έως και το βράδυ της Τρίτης, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.  

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως τις 21.00 το βράδυ της Τρίτης.

Σημειώνεται πως εκατοντάδες κεραυνοί έπληξαν τη δυτική Πελοπόννησο. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η αναμενόμενη ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα (κεραυνοί) το απόγευμα της Τρίτης.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 12:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!