Αποχώρησε η παράταξη της Μ. Σαμαρά από το δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου

53882730 2076511782455616 7410412164495704064 o
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Καταγγέλοντας τη δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου αποχώρησε η δημοτική παράταξη “Κίνηση Ενότητας” από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής Μαρία Σαμαρά αναφέρει:

Το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της αλαζονείας και της ασέβειας στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέδειξε για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου επέλεξε να μην ενημερώσει τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης αποστέλλοντας τις σχετικές εισηγήσεις που αφορούσαν προγραμματικές συμβάσεις για εργασίες στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και στα λιμάνια του Αη-Γιάννη και του Χορευτού.
Σύμφωνα με τον νόμο, θα έπρεπε να έχουμε λάβει τις εισηγήσεις την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να τις μελετήσουμε και να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας. Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή έδωσε τις εισηγήσεις τρία λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κίνηση που παραπέμπει σε εμπαιγμό όχι μόνο των μελών της αντιπολίτευσης αλλά και όλων των δημοτών που επιζητούν μια γόνιμη και ουσιαστική άσκηση αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του ελέγχου της εξουσίας.
Με δεδομένο ότι στο σύγχρονο πνεύμα λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι διαδικασίες πρέπει να διεξάγονται με διαφάνεια, δημοκρατικότητα και σεβασμό στους θεσμούς, στοιχεία που επ’ ουδενί δεν επέδειξε η παρούσα δημοτική αρχή, η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ως μείζονα αντιπολίτευση με εννιά δημοτικούς συμβούλους έναντι δέκα της ομάδα πλειοψηφίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Προηγουμένως είχε καταθέσει την πρόταση να επαναληφθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ακόμη και την επόμενη μέρα για τα θέματα των προγραμματικών συμβάσεων, ώστε να έχουν ενημερωθεί τα μέλη της, η οποία δεν έγινε δεκτή.
Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε παλαιοκομματικές ενέργειες που προσβάλλουν θεσμούς και υποσκάπτουν τον έλεγχο της εξουσίας, όπως οφείλει να είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Ας βρει στήριξη η δημοτική αρχή από άλλους «πρόθυμους».
Η «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» λειτουργώντας με ορθολογισμό και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου σημειώνει την αναγκαιότητα των έργων υπερασπιζόμενη παράλληλα το δικαίωμα των δικών της παρατηρήσεων και προτάσεων επί των θεμάτων που λόγω απουσίας ενημέρωσης δεν μπορούσε να κάνει.
Δυστυχώς στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα δείγματα γραφής της ομάδας πλειοψηφίας ήταν απογοητευτικά δείχνοντας μια αλαζονεία και έναν εγωισμό τον οποίο εισπράττουν ήδη και οι απλοί δημότες στην καθημερινότητά τους. “

error: Content is protected !!