Φτωχή… η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο [εικόνες]

IMG 20190924 091102 1024x480
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη συνέχεια παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην υπηρεσία.

KENT 2

Η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ είναι μικρή ενώ και ο βροχερός καιρός απέτρεψαν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από την Αποκεντρωμένη. Τα αιτήματά τους παρέδωσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και κεντρικά μέσω των συνδικάτων τους.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θύμισε ότι η συνδικαλιστική δράση και ελευθερία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα αναφέρει ότι το κράτος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.
Οι δε εργοδότες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το κράτος,  δεν πρέπει να επεμβαίνει με κανένα τρόπο ή μέσο στη σύσταση και λειτουργία των οργανώσεων των εργαζομένων. «Θεωρούμε ότι αυτές τις αρχές του Συντάγματος, πρέπει να έχει υπόψη της η κυβέρνηση όταν το επόμενο διάστημα νομοθετήσει πάνω σε κορυφαία ζητήματα που έχουν να κάνουν με έναν σοβαρό πυλώνα της δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Για τα εργασιακά που θα ψηφιστούν στο επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος, τόνισε  ότι αφορούν περισσότερο τον  ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ είναι αλληλέγγυοι τόσο στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Αναφορικά με την εισήγηση της ΓΣΕΕ για προκήρυξη απεργίας σε άλλη ημερομηνία, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι οι ξεχωριστοί δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!