ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν. Καπούλα: Κανένα οικονομικό άνοιγμα στο ΤΕΕ – «Να κεράσουμε τον Μπέο μία… καραμέλα»

ΚΑΠΟΥΛΑ 1021x580 1

Καταγγελία για εκμετάλλευση των οικονομικών του ΤΕΕ Μαγνησίας για τις ανάγκες της παράταξης “Έξυπνη πόλη” έκανε ο Αχιλλέας Μπέος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Νάνσυ Καπούλα, σε απάντησή της αναφέρει:

Αναφορικά με τα όσα υπαινίχθηκε στη συνεδρίαση της 23/9/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, περί «χρήσης χρημάτων από κωδικούς του ΤΕΕ για προεκλογικό αγώνα», του απαντώ τα εξής:

  • Ο προϋπολογισμός του τοπικού τμήματος για φέτος είναι 10.767 ευρώ (!). Αυτά είναι τα χρήματα που μας απέστειλε το Κεντρικό ΤΕΕ, καθώς από τον κανονισμό λειτουργίας τα περιφερειακά τμήματα δεν διαθέτουν αυτοτελές ταμείο, αλλά χρηματοδοτούνται μέσω κεντρικού προϋπολογισμού.
  • Από αυτό το «αστρονομικό» ποσό που έχουμε στη διάθεσή μας για δαπάνες, έχουμε αποταμιευμένα στη Τράπεζα της Ελλάδος, 10.557,75 ευρώ και δεν χρωστάμε σε κανέναν τρίτο ή άλλους οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ) ούτε ένα εύρω.
  • Προσωπικά ως Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, επί έξι συνεχόμενα έτη δεν έχω ζητήσει ποτέ να μου καλύπτουν καμία δαπάνη κινητού τηλεφώνου ή μετακίνησης για τις ανάγκες του ΤΕΕ.
  • Προσκαλούμε τον Δήμαρχο κ. Μπέο και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο να έρθει και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του ΤΕΕ Μαγνησίας, που απολαμβάνει ως περιφερειακό τμήμα μονίμως τα εύσημα της κεντρικής διοίκησης.
  • Επιπροσθέτως δεν έχουμε προβεί σε καμία δαπάνη για εκδηλώσεις προβολής, καθώς όλες οι επιστημονικές ημερίδες δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο ΤΕΕ.
  • Το μόνο που ίσως του κακοφανεί του Δημάρχου είναι ότι λόγω της οικονομίας που κάνουμε στα χρήματα του φορέα, δεν θα είμαστε σε θέση να τον κεράσουμε κάτι…, το πολύ – πολύ καμία καραμέλα.
  • Όλα τα παραπάνω τα δημοσιοποιούμε δείχνοντας κατανόηση στην άγνοια του οιοσδήποτε. Τους ενημερώνουμε όμως ότι θα ήταν συνετό και νομικά ορθό πρώτα να ρωτούν. Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεση τους για πλήρη ενημέρωση.
error: Content is protected !!