Ισόβια στον αεροπειρατή της Λάρνακας

2736769
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 05:41

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε αιγυπτιακό δικαστήριο στον Αιγύπτιο Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος είχε διαπράξει τον Μάρτιο του 2016 αεροπειρατεία σε βάρος αεροσκάφους της EgyptAir που είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Μουσταφά είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2018 από τις κυπριακές στις αιγυπτιακές αρχές. Σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αίγυπτο, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Αιγύπτιος περιλάμβαναν τη χρήση εκφοβισμού και απειλών για την κατάληψη αεροπλάνου και την απαγωγή των επιβατών του για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Μουσταφά έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση εντός 60 ημερών.

Στο αεροσκάφος που είχε καταλάβει ο Μουσταφά και το οποίο εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδριας-Καϊρου επέβαιναν 72 επιβάτες.

Ο αεροπειρατής έθεσε το αεροσκάφος υπό τον έλεγχό του όταν έδειξε στο προσωπικό του αεροσκάφους μια ζώνη, στην οποία φαινόταν πως υπήρχαν καλώδια, και ένα τηλεχειριστήριο.

Τελικά παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές αφού άφησε ελεύθερους τους επιβάτες και το προσωπικό.

Η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου είχε απορρίψει την έφεση που είχε καταχωρήσει κατά της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου για έκδοση του στην Αίγυπτο ώστε να δικαστεί σε σχέση με τη διενέργεια της αεροπειρατείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 05:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!