ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Παρίσι δεν μπορεί να υποδεχθεί όλον τον κόσμο

2736944
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:13

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σκλήρυνε πρόσφατα τους τόνους για την μετανάστευση, έκρινε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλον τον κόσμο, αν θέλει να τον υποδέχεται καλά», μερικές ημέρες πριν από κοινοβουλευτική συζήτηση που θα γίνει για το θέμα αυτό.

«Για να συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε όλον τον κόσμο αξιοπρεπώς δεν θα πρέπει να είμαστε μια υπερβολικά ελκυστική χώρα», πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Europe 1 από τη Νέα Υόρκη και η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε επίσης έκκληση «να είμαστε ανθρώπινοι και αποτελεσματικοί» και «να βγούμε από ορισμένες θέσεις στις οποίες έχουμε εγκλωβιστεί», μεταξύ «ήσυχης συνείδησης» και «σκληρών λαθών», πριν από μια συζήτηση για τη μετανάστευση που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στην Εθνοσυνέλευση και στις 2 Οκτωβρίου στη Γερουσία.

«Θα ήταν σφάλμα να πούμε ότι η κατάσταση με τη μετανάστευση είναι ένα ζήτημα ταμπού ή ότι κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να το θέσουμε μόνον όταν υπάρχουν κρίσεις», σημείωσε ο Μακρόν, διαβεβαιώνοντας ότι «η Γαλλία ήταν ανέκαθεν μια χώρα μετανάστευσης» και σημειώνοντας ότι θέλει να προσεγγίσει τη συζήτηση αυτή με «εξαιρετικά ήρεμο» τρόπο.

Ο Μακρόν αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού αυτών που ζητούν άσυλο, λόγω μιας ανεπαρκούς συνεργασίας στην Ευρώπη και μιας “αποτυχίας” των επαναπροωθήσεων στα σύνορα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!