ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιγνάτιος: Θα δοθεί οριστική λύση υπέρ των κατοίκων στο θέμα της μονής Φλαμουρίου

2 8 1024x480
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ήλθε η ώρα να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της διένεξης μεταξύ κατοίκων και της Μονής Φλαμουρίου για κτήματα που οι πρώτοι για χρόνια καλλιεργούν και που η Μονή επιθυμεί τώρα να δηλώσει στο Κτηματολόγιο, επισήμανε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τόνισε ότι όλα θα πρέπει να γίνουν νόμιμα και οι λύσεις θα αποτελέσουν μοντέλο και για παρόμοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

KEN 1

Ειδικότερα ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος που έρχεται από το παρελθόν, επισημαίνοντας ότι ήλθε η ώρα το θέμα να βρει την οριστική του λύση. «Αυτό όμως πρέπει να γίνει πρώτα απ όλα με νομιμότητα, διότι όπως ξέρετε, και η Μονή, και η επιβλέπουσα Μητρόπολη, και η Ιερά Σύνοδος με την οικονομική υπηρεσία, είμαστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι ότι κάνουμε και ως ΝΠΔΔ να έχουν απόλυτη νομιμότητα. Εγώ προσωπικά θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια η λύση που θα πρέπει να δοθεί υπέρ των κατοίκων, αναμφισβήτητα, να έχει μονιμότητα, να μην είναι αναστρέψιμη».

Ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε ότι ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Δημητριάδος έχουν έλθει σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος, αυτό το θέμα να λήξει τελεσίδικα και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων  οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να τα καλλιεργούν  χωρίς να έχουν το φόβο ότι θα πάψουν να καλλιεργούν τα εδάφη που καλλιεργούν τόσα χρόνια. «Αυτή είναι η θέση μας και έτσι θα προχωρήσουμε» επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος.

Επιπλέον τόνισε ότι η λύση που θα δοθεί στην περίπτωση της μονής Φλαμουρίου μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. «Η Μονή έχει καταρτίσει τους δασικούς χάρτες, με νόμιμο τρόπο κάνει τις μελέτες για υλοτομία, άρα δεν είναι κάτι τωρινό απλώς τώρα είναι η ώρα του κτηματολογίου. Πάνω σε αυτό θέλω να δούμε τι μπορεί να γίνει νομικά ώστε και η μονή να είναι κατοχυρωμένη αλλά και οι κάτοικοι που πρέπει οπωσδήποτε να βρουν μια λύση, αυτή η λύση να μην αφήνει εκκρεμότητες».

 

πηγη

error: Content is protected !!