Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

2737726
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 11:26

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα το πρωί, καθώς τα θετικά σχόλια από την Κίνα για το εμπόριο με τις ΗΠΑ περιόρισαν λίγο τις ανησυχίες των επενδυτών.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο είναι σε στενή επικοινωνία με την Ουάσινγκτον και ετοιμάζεται να σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες τον Οκτώβριο.

Η αντίδραση της αγοράς στο ξεκίνημα των συναλλαγών ήταν αρνητική αφού το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θα δώσει το ‘πράσινο φως’ προκειμένου οι ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα ύψους περίπου 8 δισεκ. δολαρίων λόγω της παράνομης κρατικής βοήθειας που δόθηκε στην εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Airbus SE. Οι δασμοί θα στοχοποιήσουν τα αεροσκάφη και τα εξαρτήματα αεροπλάνων καθώς και προϊόντα πολυτελείας, όπως κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά καθώς και δερμάτινα είδη.

Ο δείκτης προϊόντων προσωπικής χρήσης και νοικοκυριού σημείωσε πτώση 0,6%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 11:30

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!