Περισσότερες από 1.000 συλλήψεις στις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Σίσι

2737433
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 23:26

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο μετά τις σπάνιες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και ένα νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις την Παρασκευή εναντίον του προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με αιγυπτιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός εξόριστου επιχειρηματία, εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν την Παρασκευή το βράδυ την απαγόρευση να διαδηλώσουν κατά της εξουσίας, στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου με το σύνθημα «Σίσι, παραιτήσου».

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου απώθησαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση δακρυγόνων και έκτοτε έχουν συλλάβει εκατοντάδες διαδηλωτές, όπως και δημοσιογράφους και πολιτικούς ακτιβιστές.

Τις συλλήψεις καταδίκασαν διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Human Rights Watch και η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Από την πλευρά του, το αιγυπτιακό Κέντρο για τις Ελευθερίες και τα Δικαιώματα επιβεβαιώνει ότι 1.003 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή. Το Κέντρο για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έκανε λόγο για 1.298 συλλήψεις.

Μεταξύ των τελευταίων συλληφθέντων, βρίσκονται πολλοί ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές, επικριτές της κυβέρνησης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 23:26

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!