ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τον Δεκέμβριο «κληρώνει» για την τύχη της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΕΥΑΜΒ 3 1 2
milonas 728x120

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή Βόλου σχετικά με το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ. Η τεχνική εταιρεία ΕΡΓΗΛ έχει αφαιρέσει από τους λογαριασμούς της περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολοίπονται ακόμα έξι εκατομμύρια. Σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίες ανέρχονται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ουσιαστικά η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Για τον λόγο αυτό, ο Αχιλλέας Μπέος ανέλαβε την ηγεσία της επιχείρησης προκειμένου να βρεθεί άμεσα η βέλτιστη λύση ώστε η ΔΕΥΑΜΒ να παραμείνει ζωντανή, αλλά με ένα άλλο σχήμα.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο της απορρόφησης από τον Δήμο Βόλου, με την δημιουργία μίας αντιδημαρχίας που θα έχει τις αρμοδιότητες της ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αγκάθι στην λύση αυτή αποτελούν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης. Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου οι υπάλληλοι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο διότι θα χάσουν μέρος του υψηλού για τα σημερινά δεδομένα μισθού τους.

“Ένας εργαζόμενος της ΔΕΥΑΜΒ παίρνει σήμερα 2.000 ευρώ, ενώ αν έρθει ως εργαζόμενος στον Δήμο Βόλου θα πάρει 1.200″ εξηγεί ο Αχιλλέας Μπέος ρίχοντας παράλληλα και ευθύνες στους δικαστές για την τροπή που έλαβε η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. ” Οι συγκεκριμένοι δικαστές που άνοιξαν την πόρτα και τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ θα το έχουν τύψεις για την υπόλοιπη ζωή τους. Διότι μπορούσαν να δικάσουν την ουσία της υπόθεσης και δεν το έκαναν” είπε, ενώ συμπλήρωσε οτι υπάρχουν υπηρεσιακές ευθύνες, αλλά και πολιτικές των προηγούμενων δημοτικών αρχών, υπενθυμίζοντας οτι από τη σημερινή διοίκηση έχουν γίνει 45 δικαστικές ενέργειες εναντίον της Τεχνικής Εταιρείας.

 

 

error: Content is protected !!