«Ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός»

2738982


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 21:55

KEN 728X100 2

«Ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τον χαιρετισμό του σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων στο Ζάππειο Μέγαρο, έως και την Κυριακή.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική πολιτική προτεραιότητα την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της, που είναι συναρτημένη με την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της χώρας. «Μια ανάπτυξη για όλους, σε όλα τα πεδία της οικονομίας και της κοινωνίας, και με όρους, τόσο οικονομικής μεγέθυνσης, όσο και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ανάπτυξη, όπως την οραματιζόμαστε, δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις. Σχετίζεται οργανικά με μια σειρά από απολύτως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα πεδία πολιτικής, τις οποίες ήδη δρομολογούμε, με την ισχυρή στήριξη των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ακόμα, ότι «η ανασυγκρότηση της χώρας περνά μέσα απ’ την αναγέννηση του παγκόσμιου Ελληνισμού», καθώς και «γύρω από την ενίσχυση της προσπάθειας, για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, διαμορφώνεται ο νέος πατριωτισμός που έχει ανάγκη η πατρίδα μας». Εξήγησε επίσης, ότι «σε αυτήν την προσπάθεια για την αναγέννηση της Ελλάδας, επιστήμονες και ειδικά νέοι άνθρωποι, έχουν ξεχωριστή θέση και καθοριστική συμβολή».

Προανήγγειλε τέλος, για τους επόμενους μήνες, «μεταρρυθμιστική παρέμβαση» για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δήμων, των περιφερειών και του κεντρικού κράτους, «διασφαλίζοντας οριστικά την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των ΟΤΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 21:55

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!