ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στο «Ελικοδρόμιο» – Πλήρη ανάπλαση σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου

sxedio 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το βάρος στη Νέα Ιωνία φαίνεται οτι επιχειρεί να ρίξει τη νέα τετραετία η Δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου, θεωρώντας το κομμάτι αυτό της πόλης αδικημένο σε σχέση με το κέντρο.

KENT 2

Το σχέδιο που επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr, αφορά στην πλήρη ανάπλαση και αξιοποίηση του πολιτιστικού άλσους “Ανδρέας Βαλαχής”, γνωστό και ως “ελικοδρόμιο”.

Το άλσος ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1970 ελικοδρόμιο, του γειτονικού στρατοπέδου. Σταδιακά προστέθηκαν λόφοι και τεχνητές λίμνες, μικρά μονοπάτια και διαδρομές, αλλά και το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας. Η σημερινή του μορφή δεν είναι η τελική, καθώς η εκάστοτε τεχνική υπηρεσία συνεχίζει να το διαμορφώνει.

Αν και παρουσιάζει σοβαρά σημεία παρακμής, το άλσος είναι πνεύμονας πράσινου και οξυγόνου για την περιοχή και συχνά το επισκέπτονται οι κάτοικοι της Ν.Ιωνίας.

Η ανάπλαση που θα φέρει τη σφραγίδα του Δήμου Βόλου, θα περιλαμβάνει νέες δενδροφυτεύσεις, αισθητικο καλλωπισμό με φύτευση λουλουδιών και κατασκευών, νέα παγκάκια και νέα φωτιστικά σώματα. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Θερινού δημοτικού Θεάτρου, του Πολιτιστικού Κέντρου και της νέας παιδικής χαράς, το Πάρκο “Ανδρέας Βαλαχής” θα αποτελεί πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

 

error: Content is protected !!