Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη απόλαυσε το λαρισινό κοινό στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (φωτο)

medea diaxroniko 8 780x405

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης με βασικό στόχο την επαφή και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά τους, παρουσιάστηκε απόσπασμα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Χρυσούλας Χρήστου, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου.

Επιλέχθηκε ένα έργο στο οποίο οι θεατές ξεβολεύονται: O ποιητής περιπλέκει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα της Μήδειας ώστε να αποτρέψει την «εύκολη» επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία. Η Μήδεια η ατιμασμένη, η εκδικητική, η μάνα, η γυναίκα, η παιδοκτόνος. Κι από την άλλη ο Ιάσονας. Αυτός που δεν τήρησε τους ιερούς όρκους με τους οποίους δέθηκε με τη Μήδεια. Υπερόπτης και αλαζονικός θα πληρώσει γι’ αυτή του την ύβρηˑμε τη στέρηση των παιδιών του: Η ανθρώπινη ψυχή στις πιο άγριες και σκοτεινές παρεκκλίσεις της. Δεν υπάρχει σε όλο αυτό εύκολη προσέγγιση, στοιχειώνει.

Πήραν μέρος οι ηθοποιοί: Βασιλική Δούφα (Μήδεια), Δημήτρης Φωτίου (Ιάσονας), Βάνα Καταραχιά και Σταυρούλα Σδράνη (Χορός). Τραγουδά η Μαριάννα Ζάχου, την οποία συνοδεύει μουσικά ο Γιάννης Παπανικολάου. Τα κοστούμια είναι της Δώρας Παπαδούλη.

Δείτε φωτογραφίες:

Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη απόλαυσε το λαρισινό κοινό στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (φωτο)Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη απόλαυσε το λαρισινό κοινό στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (φωτο)Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη απόλαυσε το λαρισινό κοινό στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (φωτο)Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη απόλαυσε το λαρισινό κοινό στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!