Λαϊκή Συσπείρωση κατά Αγοραστού για τις βάσεις των ΗΠΑ

τσιαπλεσ τασοσ
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Προκειμένου να κρύψει την στήριξη του στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, δήλωσε στην συνεδρίαση του Π.Σ (27/9/2019), αδυναμία να απαντήσει στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, αν τάσσεται ενάντια στην ανανέωση της «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, υπέρ του κλεισίματος των αμερικανικών βάσεων στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός των συνόρων μας, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη γνώσης του περιεχομένου της!

Μόνο ως κοροϊδία προς το λαό της Θεσσαλίας και ως συμφωνία με την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας στους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς, μπορεί να εκλάβουμε αυτή την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. 

Κι αυτό, γιατί είναι γνωστό ότι ο ίδιος συμμετείχε παλιότερα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της τοπικής διοίκησης σε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ, που αφορούσε τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, η οποία στη συνέχεια πήγε στην έδρα του ΝΑΤΟ, για να λάβει οδηγίες για την στήριξη εκ’ μέρους των περιφερειών και δήμων, των επικίνδυνων αμερικανονατοικών σχεδιασμών στην περιοχή. 

Γιατί γνωρίζει καλά ως περιφερειάρχης και ως πρώην βουλευτής της Ν.Δ, ότι η «Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας– ΗΠΑ», δεν είναι καινούργια και αγνώστου περιεχομένου, αλλά πρωτουπογράφηκε το 1990 από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ και κάθε χρόνο ανανεωνόταν απ’ όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). 

Γνωρίζει καλά ο κ. Αγοραστός, ότι αυτή η συμφωνία δίνει επικυριαρχία στις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας – που θεωρείται Αμερικανική – και με την ανανέωση της θα μετατραπεί σε πολυετής και θα επεκταθεί, συμπεριλαμβάνοντας και τις βάσεις στην 110 Π.Μ της Λάρισας για τα DRONES MQ 9, το στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο για ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ και ΧΙΟΥΚ, που ήδη λειτουργούν ως τέτοιες, το ίδιο στην Αλεξανδρούπολη, και της αεροπορικής βάσης στον Άραξο για υποδοχή πυρηνικών όπλων. 

Απλά, θέλει να κρύψει από το λαό της Θεσσαλίας, την συμφωνία του μ’ αυτή την επικίνδυνη για το λαό και τους άλλους λαούς πολιτική συμμετοχής της χώρας μας στους Αμερικανονατοικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δηλώνοντας υποκριτικά ότι είναι υπέρ της ειρήνης και το καλό του λαού. 

Η υπογραφή της επέκτασης της Ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η μακροημέρευση της εγκατάστασης των βάσεων των ΗΠΑ σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη, δεν γίνεται προς όφελος, ούτε της άμυνας της χώρας μας, ούτε των συμφερόντων του λαού και των γειτονικών λαών, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.   

Ο λαός μας γνωρίζει μέσα από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα των τελευταίων χρόνων, ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Αντιθέτως αυτοί ευθύνονται με τις πολεμικές επεμβάσεις τους για την αλλαγή των συνόρων, την δολοφονία λαών, την διάλυση χωρών, από την Γιουγκοσλαβία, την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, για την Τουρκική επιθετικότητα, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες.

Η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε και η υψηλού επιπέδου σχέσεις με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή της χώρας μας με 4 δις ευρώ ετησίως στο Νατοϊκό προϋπολογισμό, δεν αποτρέπουν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, στο Αιγαίο και γενικότερα, αλλά την ενθαρρύνουν και οδηγούν στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, η δράση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε κατά της Ρωσίας, εγκυμονούν σοβαρότερους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς σε περίπτωση σύγκρουσης, πολύ περισσότερο που ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι Ρωσικοί πύραυλοι θα στραφούν κατά χωρών που φιλοξενούν Αμερικανονατοικές βάσεις.    

Γι’ αυτό ο λαός της Θεσσαλίας, πρέπει να μπεί μαζικά στον αγώνα, με επικεφαλείς τους κομμουνιστές, για να μην υπογραφεί η «Αμυντική Συμφωνία κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ», αλλά να καταργηθεί. Να φύγουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός των συνόρων μας. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.  

error: Content is protected !!