ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απεργούν τα σωματεία επιπλοποιών – ξυλουργών Λάρισας και Ελασσόνας την Τετάρτη

afisa apergia 2 oktobrh 2 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου θα δώσουν το παρών τα σωματεία επιπλοποιών – ξυλουργών Λάρισας και Ελασσόνας.

Η ανακοίνωση του σωματείου Λάρισας:

Η ανάπτυξη, που προβλέπεται από τις δεκάδες σελίδες αυτού του πολυνομοσχεδίου, δεν φαίνεται να αφορά τις δικές μας επιχειρήσεις. Για εμάς προβλέπει τη συνέχιση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου, το φόρο επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και με βάση και τις εκθέσεις αξιολόγησης του ΔΝΤ θα πρέπει να ενταθούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις και να ξανανοίξει το ασφαλιστικό, με προοπτική την άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων.

Τα ψίχουλα που ενδεχομένως πέσουν από το τραπέζι που στήνεται για το μεγάλο φαγοπότι για το μεγάλο κεφάλαιο δεν φτάνουν για να αναπληρώσουν τις απώλειες και τα συσσωρευμένα χρέη. Ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια είναι συντριπτικά ενάντια στους μικρούς.

Σα να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει πακτωλό χρημάτων για να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ μονίμως στα δίκαια αιτήματά μας απαντά ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Λεφτά υπάρχουν, αλλά προορίζονται γι’ αλλού. Έχουν συσσωρευτεί από τα ματωμένα πλεονάσματα και κατευθύνονται στις τσέπες μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε με μαζικό συλλογικό αγώνα. Διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα και όχι της υποταγής-αναμονής.

Παλεύουμε για:

 • Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεπικοινωνίας.
 • Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
 • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
 • Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
 • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.
 • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
 • Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
 • Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικές ευνοϊκές ρυθμίσεις.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει.
 • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της “κυριακάτικης αργίας”».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η ανακοίνωση του σωματείου Ελασσόνας:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες

Η απεργία, που πραγματοποιήσαμε στις 24 Σεπτέμβρη, μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία από όλους του κλάδους σε όλη τη χώρα, ήταν μια πετυχημένη πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη φίμωση των συνδικάτων και των αγώνων είναι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Προτάσεις που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες και προσυμφωνημένες με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι άνθρωποι τους στα Εργατικά Κέντρα όπως και της Ελασσόνας προκηρύσσουν απεργίες για τα μάτια του κόσμου. Η πραγματική τους στόχευση είναι να μη γίνονται ούτε απεργίες, ούτε αγώνες και αν γίνονται «κάποιοι λίγοι αγώνες» αυτοί να διαπνέονται από το πλαίσιο που βολεύει τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, ο απεργιακός αγώνας που δώσαμε επιβεβαιώνει την απόφασή μας:

ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ με τη βαρβαρότητα που οικοδομούν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Η «ανάπτυξη» που θέλουν και πολυδιαφημίζουν δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και κόλαση για εμάς, τους πολλούς, που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τελειωμός στο χτύπημα της ζωής μας, των όρων δουλειάς και ασφάλισης.

Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι. Να τσακίζουν τη ζωή μας και να μην αντιδρούμε.

Γι΄ αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων.

Γι΄ αυτό σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής για να καλλιεργούν το φόβο, να εμποδίσουν τους αγώνες.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, θα προστατέψουμε τη ζωή μας, θα ανοίξουμε δρόμους και θα χτίσουμε προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους ανέργους του κλάδου, σε ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με τον αγώνα μας θα φέρουμε τα αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!